3Dakuten blir Wematter

Robert3D-skrivare, Nyheter

Startupföretaget Wematter tar över 3Dakutens verksamhet av försäljning och tillverkning av 3D-utskrifter i plast. Wematter stärker på så sätt bolaget med spetskompetens inom komplex produktframtagning vilket ger möjlighet till bättre stöd för teknikutvecklingsföretag.

Wematter är en del av företagsinkubatorn LEAD i Linköping och deltar i ett acceleratorprogram som sträcker sig över tre år. Sedan starten har de vuxit från två till tolv medarbetare och arbetar med ständig utveckling av maskiner och tjänster kopplade till 3D-printing. 3Dakuten har sedan 2014 varit en sidoverksamhet som framgångsrikt har levererat prototyper och delar till produktion till Svenska, Engelska och Tyska kunder. Från och med nu är Wematter och 3Dakuten ett enda varumärke – Wematter.

Wematters stora utvecklingsteam kommer kunna bidra till en utökad kompetens mot kund och även bättre tekniska lösningar för en bättre service. Robert Kniola, VD på Wematter

Grundarna till Wematter, Robert och Henrik, är båda konstruktörer med fokus på plastkonstruktion och mekatronik. De har erfarenhet av att utveckla komponenter för både masstillverkning och lågvolymsproduktion.

_ROB5971

Vi förstår en konstruktörs perspektiv, eftersom vi själva är konstruktörer, dessutom har vi själva suttit där våra kunder sitter, vilket gör att vi får en bra dialog med våra kunder. 

Wematter har sedan starten lagt ett väldigt stort fokus på forskning och utveckling och har flera samarbeten med Linköpings Universitet inom mekanisk konstruktion. En av delägarna till Wematter är forskare på universitet inom materialfysik.

Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt erbjudande och har mycket spännande nyheter för produktutvecklare att presentera under hösten.Robert Kniola, VD på Wematter

Wematter fokuserar på produktframtagning i 3D-skrivare i form av prototyper och faktiska delar för leverans till kund. Idag finns det ett flertal kunder som regelbundet beställer delar för montering i slutprodukter.

Om Wematter

Wematter inriktar sig på produktutveckling med hjälp av 3D-skrivare. Wematter utvecklar egna tjänster och maskiner inom additiv tillverkning och fokuserar främst på komponenter och produkter tillverkade med hjälp av dessa. Wematter strävar efter att kunna vara en kunskapsresurs och bidrar mer än gärna med sin kometens för att skapa framtidens produkter.