5 tips för perfekta 3D-utskrifter

Robert3D-printing, Konstruktionstips, Utbildning

En av alla perfekta 3D-utskrifter från 3D-akuten


Vi på Wematter älskar 3D-utskrifter och något vi älskar ännu mer är när våra kunder blir nöjda med det som de har beställt. För att just du ska få perfekta 3D-utskrifter har vi skrivit ihop en liten lista med  5 tips på vad som kan vara bra att tänka på innan du skickar in din fil till oss!

Trevlig läsning och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

1. Väggtjocklek

Kontrollera att väggtjockleken på modellen uppfyller vår rekommendation på 0,4 mm. För att få ett optimalt resultat på din utskrift bör väggtjockleken inte gå under 0,8 mm. Detta beror naturligtvis på storleken på dina 3D-utskifter och hur de ser ut.

2. Precision/toleranser

Om det är viktigt med precision/toleranser mellan 2 hålbilder kan det vara bra att öka håldiametern med någon eller några tiondels mm. Detta beror på en variation på +/- 0,3 mm i våra maskiner. Om du ställer högre krav än så på precisionen på din utskrift är det viktigt att du informerar oss så att vi kan se till att du får bästa möjliga passning.

3. Filformat för perfekta 3D-utskrifter

Kontrollera att filen du skickar in har rätt format. Det är viktigt att du laddar upp en fil som har ett format som vi och våra 3D-skrivare kan hantera. De filformat du kan ladda upp hos oss på Wematter är .stl, .step, .stp samt .obj.

4. Analysera filen i Netfabb

För att undvika att skicka in korrupta filer kan det vara bra att testa filen i ett analyseringsprogram. Vi på Wematter rekommenderar programmet Netfabb som både är gratis och går att använda till Windows, Linux och Mac.

5. Kontakta gärna Wematter för råd

Känner du att du inte riktigt behärskar modelleringsprogrammen eller behöver du bara lite råd gällande val av material till din utskrift? Oavsett vad är vi på Wematter här för att hjälpa dig. Vi är alla ingenjörer och har en gedigen kunskap om 3D-utskifter och produktutveckling.

 

Vill du ha fler tips? Gå gärna in på vår hjälp-sida!

En av alla perfekta 3D-utskrifter från 3D-akuten