Wematter anställer ny COO för att kunna öka produktionstakten

Victoria MalmgrenNyheter, PersonalLeave a Comment

Joakim Öfverström, COO at Wematter

Wematter fortsätter att expandera och rustar för att kunna öka produktionstakten ännu mer. För att klara detta uppstod ett behov av en COO på plats. I den rollen klev Joakim Öfverström in i maj 2022 och vi tog pulsen på honom för att lära känna honom bättre!

Vad har du ha för roll på Wematter?

Jag är anställd som COO (Chief Operating Officer), vilket innebär att jag har ett övergripande ansvarar för stärka företagets operationella förmåga att utveckla, producera och leverera företagets produkter. Ansvaret innefattar även uppgifter som utveckling av våra lokaler och förbättring av arbetsmiljö.

Vad har du jobbat med tidigare?

För att göra en lång historia kort så har jag arbetat med operationella frågor sedan jag tog examen från Linköpings Universitet. Frågor såsom produktionsledning, kvalitet, inköp och logistik, produktutveckling samt hållbarhetsfrågor. Min senaste roll innan Wematter var som chef för en gruppfunktion som arbetar med att optimera hela försörjningskedjan genom att utveckla metoder och processer för att förbättra fabrikernas effektivitet, kvalitet och logistik. Jag var även företagets övergripande kvalitetschef.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Resa och att umgås med vänner och familj. Dessutom skjuter jag gärna lerduvor och tränar gevärsskytte för kommande jaktsäsong.

Vad lockade hos just Wematter som arbetsgivare?

Att vara vara en del av det fortsatta byggandet av företaget lockade mest. Jag lockades också av att Wematter är ett spännande startup-bolag som står i beredskap att med målmedvetenhet och kraft börja massproducera företagets egenutvecklade 3D-skrivare. Att företaget dessutom har en hög tekniknivå lockade såklart också.

Wematters kärnvärden är respekt, pionjärskap, harmoni och hållbarhet. Vilken är din favorit och varför?

Min favorit är hållbarhet. Syftet med Wematters produkter är ju att göra det möjligt för våra kunder att minska sina klimatavtryck. 

Om Wematter AB

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning, med både hård- och mjukvara. Det gör att kunder kan producera exempelvis motorsågar, benproteser och robotarmar direkt där behovet finns. Genom fokus på användarvänlighet sparar man arbetstid och investeringsbarriärer. 3D-skrivarlösningen sänker trösklarna för användandet på plats i kundens kontors-, tillverknings-, och utvecklingsmiljöer och skapar därmed nya kommersiella möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.