Enklare hantering av SLS 3D-skrivaren Gravity med nya Deep Space 2.0 i molnet

David BoströmMjukvara, NyheterLeave a Comment

Stacker feature in the Deep Space software interface

En helt ny mjukvara för 3D-skrivaren Gravity som tar SLS-tekniken till kontorsmiljön och gör additiv tillverkning mer användarvänlig än någonsin för produktutvecklare och mekanikingenjörer

Wematters revolutionerande SLS-skrivare får ny mjukvara med Deep Space 2.0. Denna ökar produktiviteten på en rad olika sätt för bland annat konstruktörer, sjukhus, ortopeder och produktionstekniker som vill ta sina CAD-modeller till prototypstadiet eller slutproduktion.

Wematter har under en tid rekryterat de främsta talangerna inom områden som 3D-programmering, webbutveckling och algoritmutveckling. Teamet har förstärkt sin kompetens med personer som tidigare jobbat på Microsoft, försvarskoncernen Saab och Veoneer som är ledande inom teknik för autonoma fordon. Startup-bolaget Wematter har alltid strävat efter att attrahera pionjärer. Människor som vill jobba i framkanten inom sitt fält och bidra till att skapa åtråvärd teknik som driver utvecklingen framåt. Det är därför med stolthet man kan presentera Deep Space med nytt utseende och funktionalitet, redo att släppas till samtliga On-Site-kunder under mitten av juni.

”Vi är nu en del av paradigmskiftet mot Internet of Things och vår senaste uppdatering i molnet möjliggör en kontinuerlig ström av uppgraderingar som ökar kundvärdet i vår tjänst utan att användaren behöver göra någonting.” – Robert Kniola, Grundare & President Who Matter

Det nya programmet fokuserar dels på användarvänligheten i form av grafiska komponenter som visar pågående status i systemet, men även på teknisk funktionalitet som ska underlätta för ingenjörer att manipulera CAD-modeller och skapa så optimala förutsättningar inför sin 3D-utskrift som möjligt.

”Hårdvara är inte längre statisk utan anpassas dynamiskt för att ständigt förbättras. Vi tror så starkt på detta område att hälften av vår arbetsstyrka idag består av mjukvaruutvecklare vilket gör Wematter unikt”, fortsätter Robert Kniola

Skalbar utveckling

En del av arbetet bakom den nya plattformen bygger också på att skapa en teknisk grund med modulär struktur på programkoden. Detta gör att det sedan går snabbare att vidareutveckla systemet för att förfina befintliga egenskaper. Vidare går det att lägga till ytterligare funktionalitet på ett skalbart sätt allt eftersom kunder förändrar sina behov. En kund som börjar med en Gravity, för att sedan växa till en större maskinpark utspridd på flera platser, kan styra alla sina 3D-skrivare från samma gränssnitt med ett enda inlogg.

”Förutom de synliga förbättringarna har vi arbetat mycket under huven. Den nya versionen är den första på en helt ny molnplattform som möjliggör unik funktionalitet framöver. Vi är verkligen glada över potentialen med den nya plattformen.” – Olof Kraigher, Head of Software Matters

Ett urval av funktioner som tillkommit i nya Deep Space

 • Möjlighet att gå tillbaka eller gå framåt i historiken om någonting blivit fel
 • Det går att ladda upp flera filer simultant i bakgrunden, samtidigt som användaren utför andra åtgärder
 • Möjlighet att rensa sin 3D-scen för att snabbt kunna börja om
 • Alternativ för att visa eller dölja vissa element för att få en renare arbetsyta
 • Utökade funktioner i rotationsverktyget för 3D-scenen (går att förflytta samt rotera modellen runt dess axlar, plan eller fritt i rymden)
 • Förbättrad grafik för 3D-scenen (väggarna tonar in eller ut beroende på vinkeln för att lättare kunna se alla modeller)
 • Förbättrad meny för 3D-objekt (tydligare hierarki för duplicerade modeller)
 • Notification Center som tillhandahåller meddelanden om viktiga händelser (denna sparar också meddelandehistoriken för senare visning eller felsökning)
 • Byggd som Single Page Application vilket gör att programmet inte kräver nya sidladdningar när användaren navigerar mellan olika sektioner
 • Meny som gör det lätt att byta mellan användarens olika 3D-skrivare
 • Statusfält som alltid visar 3D-skrivarens aktuella tillstånd med färgkodning

Nedan är en kort demo av byggscenen i programmet.

Om Wematter

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag som vill påskynda deras produktutveckling och additiva tillverkning. Wematter utvecklar också sin egen svit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara. Denna gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda vilket gör att Wematter lockar toppkunder som Siemens, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker.

Presskontakt

press@wematter.se

Media Kit

Wematter – Deep Space – Media kit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.