Wematter Gravity

Density – Rengöring av SLS-utskrifter

Rengöringsmaskin för SLS-utskrifter

Ett av de största problemen med 3D-skrivare av pulverbäddsteknologi, vilket SLS är en del av, är att hantera pulvret på ett säkert och användarvänligt sätt. Ett annat problem är att bli av med överskottspulver på ett effektivt sätt. Det konventionella sättet att ta bort löst och delvis löst pulver har varit med tryckluft och dammsugning vilket tar tid och leder tillslut till att pulver finns överallt.
Vatten för rengöring av SLS-utskrifter

Wematter har arbetat hårt för att skapa en lösning på det problemet genom att introducera Density rengöringsstation. Genom att använda ett slutet system med återcirkulerande vatten och ett unikt filtreringssystem kan Wematter tillhandahålla en helt säker, lättanvänd och pulverfri metod för rengöring av SLS 3D-utskrifter på ett mycket snabbt sätt. Genom att använda tryckvatten upp till 100 bar tar extraktion och rengöring av de 3D-utskrivna komponenterna sekunder, och vattnet binder pulvret och förhindrar att pulvret sprids. Vattnet passerar genom ett antal filter där huvudfiltret finns lättillgängligt genom en lucka framtill.Wematter Gravity

Vatten för rengöring av SLS-utskrifter

Density rengörinsstation fylls upp med kranvatten och eftersom vattnet återcirkuleras finns det inget behov av avlopps eller vattenanslutning. Det enda behovet är ett normalt 230v-uttag för den interna pumpen, elektroniken och ljus.

”Huvudmålet är att sänka trösklarna för avancerad 3D-skrivarteknik som SLS är, det ger ingenjörer och designers möjlighet att accelerera och innovera direkt på deras kontor, verkstad eller labb.” – Robert Kniola

Unik lösning för rengöring av utskrifter

De viktigaste fördelarna

 • En användarvänlig lösning för att ta bort pulver från SLS 3D-utskrivna komponenter
 • Snabb installation med endast en kabel som anslutning
 • Lättillgängligt pulverfilter
 • Inget behov av vatten eller avloppssystem
 • Stort fönster, rymligt arbetsområde och starkt arbetsljus
 • Rostfritt galler som förhindrar att små 3D-utskrivna delar spolas bort


3D utskrift

Frågor och svar

Genom ett slutet system där kranvatten pumpas genom en högtryckpump och sedan sprutas genom ett pistolgrepp med munstycke. Du sprayar sedan på utskrifterna för att ta bort pulvret och sedan följer vatten blandat med pulver ner och fastar i ett ”kaffefilter”, sedan filtreras vattnet ytterligare och pumpas igenom igen.
Density är utvecklad för SLS-utskrifter men används redan idag för rengöring av polyjet, FDM, MJF och andra 3D-skrivartekniker.
Vi bygger på beställning men leveranstiden är mellan 4-6 veckor.

Ställ en fråga eller boka in ett möte!

Vill du veta mer om Wematter, Density och vad vi kan erbjuda dig?

Vi är ett världsunikt bolag med en lika unik approach på SLS-3D-skrivare och tillbehör. Vi har en vision där våra kunder kan producera färdiga produkter på kontoret, i förrådet, i verkstan och på industrigolvet med våra maskiner.

Med laserprecision och smarta algoritmer kan vi bygga 3D-utskrifter med samma hållfasthet som plastdetaljer tillverkade med formsprutning med skillnaden att du får fram detaljen på timmar istället för veckor.

Är du intresserad av att veta mer om Density, kanske boka in en demonstration eller bara veta mer?

Klicka dig vidare till Om oss för att läsa mer om vilka vi är eller kontakta oss direkt här nedan:

    • sales@wematter.se
    • Frågor om Gravity: 013 560 33 00
    • Wematter
    • Södra Oskargatan 4, 58273, Linköping

Det är helt okej att ställa en fråga!

Anmäl intresse Density

 • Vi söker framförallt mekanikkonsultbolag med in-house utveckling och produktägande företag med plastdetaljer i sina produkter.