Enklare att skriva ut många kopior av samma modell

David BoströmMjukvara, NyheterLeave a Comment

Deep Space Object duplication

Duplicera objekt inför 3D-utskrift

Ny funktionalitet i Wematters mjukvara Deep Space gör duplicering av objekt snabbare 3D-scenen. Det går nu att ladda upp en modell från en CAD-fil och sedan, med några enkla kortkommandon, att skapa en kopia av det valda objektet i x-, y- eller z-led. Detta gör att det går snabbare att skapa flera rader av samma modell och skriva ut en större upplaga utan att manuellt behöva flytta varje objekt och placera dem i rätt avstånd till varandra inför utskrift.

När ett objekt valts, hålls Shift nere och sedan dras kopian i valfri riktning med vänster musknapp. För att göra om momentet används sedan Ctrl + D och skulle någonting bli fel på vägen eller om man ångrar sig går det backa i historiken med Ctrl + Z som man är van vid.

Se en demo av den nya funktionen för duplicering i videon nedan.

Övriga uppdateringar

Ytterligare tillskott vid den senaste mjukvaruuppdateringen är möjligheten att låsa objektens rotationsriktning samt position inför Stackning, det vill säga den funktion som placerar alla objekt i optimal relation till varandra.

Vid uppladdade dokument med långa filnamn går det nu även hålla muspekaren ovanför namnet för att visa en dialogruta med det fullständiga namnet som annars blir dolt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.