3D-skrivartillverkaren Wematter fortsätter sin starka tillväxtresa genom Europa

David BoströmEvent, NyheterLeave a Comment

Wematter at Bologna 3D office
– Återförsäljare i fyra nya länder under 2021

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter sammanfattar 2021 med expansion till fyra nya länder som en del i sin internationella tillväxtstrategi. Kunder i Frankrike, Italien, Storbritannien och Nederländerna har fått tillgång till Wematters lättanvända och kontorsförberedda system via lokala partners.

Steget ut i Europa startade under våren med ett återförsäljaravtal med italienska Bologna3D. Innan sommaren följdes avtalet upp med ett intentions- och samarbetsavtal med återförsäljaren Multistation för den franska marknaden. I samband med höstens TCT3sixty-mässan i Birmingham, UK skrevs intentions- och samarbetsavtal med återförsäljaren LayaLay i Nederländerna och ett “Advanced Reseller”-avtal med Ortho3D i Storbritannien.

Vi öppnar nu upp för en fortsatt stark tillväxt i Europa. Våra återförsäljare kan bredda sitt sortiment och erbjuda sina kunder Wematters industriellt avancerad 3D-skrivare med flertal olika skräddarsydda material.

Som en del i bolagets strategi deltog Wematter i ett av branschens största mässor inom Additiv tillverkning, Formnext i Frankfurt. Ett av Wematters fokusområde under mässan var att ytterligare accelerera expansionen genom fortsatt fördjupade samtal med ytterligare återförsäljare och potentiella partners för Tyskland, Storbritannien, Spanien och andra större marknader.

“Vi har, under 2021, tagit stora steg för att ytterligare bredda vår tillgängliga marknad. Detta har hittills lett till samarbetsavtal och affärer på fyra av Europas nyckelmarknader. Vi ser nu Formnext, vilken är årets viktigaste mässa, som ett fantastiskt tillfälle att både komma i mål med ett flertal pågående dialoger såväl som initiera ytterligare kontakter på flera marknader. Vi ser på framtiden med tillförsikt och ser fram emot att starta 2022 i en väsentligt stärkt position för fortsatt expansion.” säger Jens Gabrielsson, VP Sales & Marketing på Wematter.

Som en del i bolagets expansion deltog Wematter på Formnext mässan i Frankfurt

Under Formnext-mässan 2021 var intresset stort för Wematter

Om Wematter AB (publ)

Wematters banbrytande helhetslösning breddar de kommersiella möjligheterna på en marknad som ska sjufaldigas på fyra år och i dag omsätter fem miljarder euro. Wematters lösning i miljonklassen gör det enklare och snabbare för utvecklare att ta fram nya produkter eller för verkstäder att tillverka hållbara och fullt funktionella reservdelar. Affärsmodellen som Product-as-a-service affärsmodell skapar förutsättningar för stabila och återkommande intäkter både från hyra samt bolagets tillverkningsmaterial.

Wematter-teamet

För mer information kontakta:

Tanja Persson
Pressansvarig
press@wematter.se
+46 (0)73 300 32 10

Download mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.