Wematter får global distribution genom strategisk uppgörelse med 3D Systems

David BoströmÅterförsäljare, NyheterLeave a Comment

3D systems with Wematter Gravity
  • 3D Systems kommer att utöka tillgängligheten av Wematters SLS 3D-skrivarsystem Gravity i egenskap av global, exklusiv distributör
  • Wematters kompakta, prisvärda och nyckelfärdiga SLS 3D-skrivarsystem gör additiv tillverkning tillgänglig för både industri, varaktig medicinsk utrustning och för applikationer inom akademi

I dag annonserade den svenska tillverkaren av SLS 3D skrivare Wematter AB ett strategiskt partnerskap med 3D Systems som kommer att skapa en global distribution av Wematters SLS 3D skrivare Gravity. Uppgörelsen kommer att bredda 3D Systems SLS produktportfölj, som nu kommer att inkludera Gravity, den SLS 3D skrivare som Wematter designade och lanserade år 2020, vilket introducerade ett prisvärt, nyckelfärdigt SLS system i Europa, Mellan Östern och Afrika (EMEA).

Genom detta partnerskap får 3D Systems global exklusivitet att sälja Gravity och bidrar därmed till att expandera Wematters totala marknad. Som global distributör kommer 3D Systems att kunna nå fler kunder med ett driftsäkert, prisvärt SLS system för produktion av slutdelar.

I dag annonserade Wematter ett strategiskt partnerskap med 3D Systems som ger 3D Systems global exklusivitet att sälja Gravity och bidrar därmed till att expandera Wematters totala marknad. Som global distributör kommer 3D Systems att kunna nå fler kunder med ett driftsäkert, prisvärt SLS-system för produktion av slutdelar. För 3D Systems del breddar Gravity SLS 3D-skrivaren SLS produktportföljen i och med att den är utgör ett prisvärt, nyckelfärdigt SLS 3D-skrivarsystem.

Wematters Gravity designades för att göra additiv tillverkning tillgänglig i mindre miljöer. Den kräver så pass liten yta som (0,7 m x 0,7 m x 1,5 m) vilket är en tredjedel av vad jämförbara konkurrenter kräver. Ändå har maskinen mer än 300 % större byggvolym (300 mm x 300 mm x 300 mm) och kan fullföra ett helt jobb 24 timmar snabbare. Gravity är CE-certifierad för att användas i kontorsmiljö, sjukhus och laboratorier. Där kan den producera delar för ett brett användningsområde inklusive bilindustrin, konsumentprodukter och hållbar medicinsk utrustning.

Gravity är körklar inom en timme efter leverans. Allt som krävs är att systemet kopplas in till ett vanligt eluttag och ett Ethernet-uttag. Plug-n-play-installationen stöds av ett enkelt och kundanpassat gränssnitt som guidar användaren genom installations- och utskriftsprocessen. Det unika pulverhanteringssystemet säkerställer en sluten loop, vilket undviker giftiga ångor. I tillägg möjliggör systemet upprepad återanvändning av oanvänt pulver i flera cykler, vilket låter tillverkaren använda materialet fullt ut och på så sätt undvika spill.

Eftersom Gravity är uppkopplad till molnet kan användare starta och bevaka skrivjobb på distans, vilket ökar produktiviteten och sänker resursbehovet. Den molnbaserade kopplingen möjliggör också proaktivt och preventivt underhåll för att undvika driftstopp och maximera produktiviteten.

Gravity SLS 3D printer

3D Systems expanderar sin Selective Laser Sintering-portfölj med Wematter Gravity

En breddad produktportfölj med en ny produktplattform

“3D Systems har länge varit kända för vår polymer 3D skrivarteknologiportfölj. Särskilt våra SLS-plattformar möjliggör för våra kunder att expandera deras tillverkningskapacitet med tillverkningsklassat nylonmaterial för tillverkning av hållfasta, funktionella och komplexa delar med utmärkt ytfinish, upplösning, noggrannhet, och låg total driftskostnad. Genom vårt partnerskap med Wematter kommer vi nu att kunna erbjuda en breddad produktportfölj med en ny produktplattform på en överkomlig prisnivå”, säger Dr. Jeffrey Graves, president och vd på 3D Systems.

Han fortsätter: ”Genom vårt partnerskap med Wematter kommer vi nu att kunna erbjuda en breddad produktportfölj med en ny produktplattform på en överkomlig prisnivå. Gravitys enkla, eleganta design gör det möjligt att placera skrivaren i ett antal olika miljöer utan behovet av teknologiska expertkunskaper eller speciell hänsyn till lokalerna. Jag tror att detta kommer att låta en ny kategori av tillverkare dra fördel av den additiva tillverkningens alla möjligheter och på så sätt transformera deras verksamheter och accelerera deras innovationstakt.”

“Wematter är en svensk tillverkare av SLS 3D skrivare som levererar ett komplett och lättanvänt SLS 3D skrivarlösning som tillämpar moln-mjukvara och avancerad hårdvara som vem som helst kan använda. Anställda runtom i världen kan själva enkelt skriva ut komponenter, lokalt eller globalt, med samma styrka och kvalitet som traditionell SLS teknologi. Wematters egenutvecklade helhetslösning gör det möjligt för kunder att snabba upp produktutveckling och egen volymtillverkning med ett knapptryck”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Robert fortsätter: “Genom vårt partnerskap med 3D Systems kommer denna plattform att vara tillgänglig och servad globalt via ett etablerat och välkänt varumärke. Resultatet av detta partnerskap blir att Wematter växer till en globalt relevant spelare i nischen för prisvärda och lättillgängliga SLS lösningar. Jag ser fram emot det faktum att vi kommer att ta denna teknologi till marknaden tillsammans och skapa nya möjligheter för kunder som har efterfrågat detta en längre tid..”

Wematter Gravity är för närvarande tillgänglig i EMEA, med planer på att distribuera den i Nord- och Sydamerika samt Asien-Stillahavsområdet under andra kvartalet 2023.

För mer information kontakta:

Daniel Delviken
Marknadsdirektör på Wematter AB
press@wematter.se / +46 (0)739 65 80 32

Om Wematter AB (publ)

Genom det svenska 3D-skrivarföretaget Wematters banbrytande lösning får sjukhus, kontor och verkstäder tillgång till ett heltäckande system. För första gången kan anställda enkelt själva skriva ut komponenter med samma hållfasthet och kvalitet som traditionell teknik. Den egenutvecklade helhetslösningen gör att kunderna får snabbare produktutveckling och en egen serietillverkning. Samtidigt som systemet skapar förutsättningar för ökad flexibilitet, lägre risk och sänkta tillverknings- och utvecklingskostnader.

Om 3D Systems

För mer än 35 år sedan förde 3D Systems innovationen av 3D-utskrift till tillverkningsindustrin. Idag, som den ledande partnern för lösningar för additiv tillverkning, tillför de innovation, prestanda och tillförlitlighet till varje interaktion – vilket ger våra kunder möjlighet att skapa produkter och affärsmodeller som aldrig tidigare varit möjliga. Tack vare sitt unika utbud av hårdvara, mjukvara, material och tjänster, drivs varje applikationsspecifik lösning av expertis från våra applikationsingenjörer som samarbetar med kunder för att förändra hur de levererar sina produkter och tjänster. 3D Systems lösningar vänder sig till en mängd avancerade applikationer inom hälso- och sjukvård och industriella marknader som medicin och dental, flyg och försvar, fordon och varaktiga varor. För mer information om 3D Systems, besök www.3dsystems.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.