Wematter Gravity
SLS 3D-skrivare

Additiv tillverkning för produktutveckling direkt på kontoret

Enkel att använda

Sparar arbetstid genom automatisering och gör SLS lättillgängligt

Hållfasta utskrifter

Skriv ut delar som håller för massproduktion

Hög driftsäkerhet

Alltid uppkopplad för att undvika produktionsstopp

Världsledande 3D-skrivarteknik

Nu kan du printa färdiga produkter med SLS-kvalité utan krav på pulverrum, dedikerad personal och komplexa inställningar. 3D-printade komponenter från Wematter Gravity har samma hållfasthet som formsprutning och kan ersätta både fräst aluminium och verktygsinvesteringar. Styrkan med additiv tillverkning med hållfastheten från konventionell tillverkning.

När Wematter grundades fanns det en tydlig ambition med att ta fram ett system som är lika enkelt att hantera som FFF-skrivare, med samma möjligheter som SLS med jämförbar hållfasthet med konventionell tillverkning. Resultatet är Wematter Gravity en SLS 3D-skrivare som producerar komponenter med produktionskvalité med en unik pulverhantering som möjliggör tillverkning på kontoret.

Stor byggvolym

SLS-utskrifter som levereras på timmar

Minska ledtid och kostnad på dina SLS 3D-utskrivna delar genom att ha din egen SLS 3D-skrivare på ditt kontor. Skriv ut funktionella prototyper, verktyg och reservdelar i din egen additiva tillverkning utan omfattande arbetstid eller behov av pulversäkra anläggningar. Se hur du kan spara tid och pengar med Wematter i exemplet nedan.

Antal per utskriftsjobb30
MaterialAurora PA11
Körtid12 timmar
Typisk styckkostnad hos servicebyrå 
700 SEK
Styckkostnad för Wematter 3D-utskrift35 SEK
Kostnadsbesparingar*
95 %
Tidsbesparingar*85 %

* jämfört med pris och ledtid för ett utskriftsjobb från servicebyrå

Skriv ut din 3D-fil med Selective Laser Sintering  Vi skriver ut din 3D-fil med SLS så ni kan utvärdera er funktionella prototyp,  slutprodukt eller reservdel. Beställ provutskrift

Avancerad SLS-teknik i användarvänligt format

För första gången någonsin finns det ett SLS-system anpassat för den breda massan. Wematter Gravity SLS 3D-skrivare är CE-märkt för kontorsbruk, sjukhusmiljö, labb eller verkstan.

Det innebär att det inte ställs några krav på dedikerad personal, inga investeringar i infrastruktur och framförallt ingen komplex pulverhantering. Tänk att det enda som behövs är att koppla in internet och ett vanligt 230 V-uttag, installationen går på ett ögonblick. 

För första gången någonsin i 3D-skrivarhistorien behövs ingen trefas på 7 kW, ingen dedikerad kylare, ingen komplex ventilation och inte heller något utsug.

Fördelar med systemet

Stark & flexibel 
SLS 3D-utskrivna delar med lika starka mekaniska egenskaper som formsprutning utan behov av stödstruktur.

Patenterat pulversystem
Fyll på Gravity-maskinen på ett mycket enkelt sätt med vår patenterade pulverförpackning. Pulvret återvinns och lagras i Gravity inför nästa utskrift.

Arbeta på distans
Starta utskriftsjobb, övervaka och följ hela processen genom din telefon, dator eller surfplatta med hjälp av Wematters IoT-plattform.

Lätt att använda för alla
Självinstruerande programvara och inbyggd guidefunktion med ergonomiska lösningar för en effektiv utskriftsprocess.

Inga fler serviceplaner
Få tillgång till en ny molnansluten maskin byggd för att hyras på ett hållbart och långsiktigt sätt. Självdiagnos och felsökning genom molnet.

Bara koppla in och starta
CE-märkt ekosystem som är enkelt att installera och igång på mindre än en timme efter leveransen. Du behöver bara ett vanligt eluttag för din AM-produktion.

Gravity SLS specifikationer

+

WeMote – Pekskärm på 13,3 tum med kamerafönster för att se pågående utskrifter.

+

Ren luft – aktivt HEPA kolfiltreringssystem som garanterar ren och säker luftkvalitet

+

Pulverpåfyllningslucka – patenterat läckagefritt automatiskt pulverpåfyllningssystem

+

Säkert och tryggt – Robust dubbelskärmad metallkonstruktion som eliminerar strålning och faror.

+

Smal och smidig – inte bredare än ett kylskåp, vilket gör Gravity enkel att flytta runt på ditt kontor.

+

Anslutningar – Världsunik SLS 3D-skrivare som bara kräver en ström- och en ethernet-anslutning.

Byggvolymupp till 300 x 300 x 300 mm
Precision0,1 mm
Förvaringsytamindre än en kvadratmeter
Maskinmått170 x 75 x 60 cm
UtskriftsteknologiPowder Bed Fusion > Selective Laser Sintering
Hastighet
12 mm per timme
Vikt
310 kg
AnslutningarStröm 230 V, 50-60 Hz / Ethernet 1 Gigabit

Wematter Gravity SLS 3D-skrivarsystem

En stabil termisk miljö med Atmosphere

Atmosphere är en enhet som ger förbättrad kontroll av byggkammarförhållandena i SLS 3D-skrivaren Gravity för ökad packningsgrad, ytfinish och mekanisk prestanda. Atmosphere kommunicerar med 3D-skrivaren Gravitys mjukvara och skapar en mer stabil termisk miljö under utskriftsprocessen.

Wematter Atmosphere

Atmosphere möjliggör ökad bygghöjd & upp till dubbel verkningsgrad av pulver 

Fördelar

  • Ökade mekaniska egenskaper för komponenter vid stora utskriftsjobb
  • Ökad återvinningsgrad för pulver som inte smälts vid utskrift
  • 70% förbättrad töjning vid brott av utskrifter med 100 % återvunnet pulver när Atmosphere används jämfört med samma utskrift utan Atmosphere
  • Ökade estetiska egenskaper för vitt utskriftsmaterial
  • Möjliggör ökad verkningsgrad av pulver vid utskrift av komponenter

Atmopshere produktdatablad

Deep Space mjukvara för 3D-printing

Ladda upp dina .step eller .stl filer direkt i vår webbapplikation och förbered dina 3D-skrivarjobb från vilken dator som helst. 

Planera ditt jobb med 3D-utskrifter och tryck på knappen så förbereder våra egenutvecklade algoritmer ditt jobb, packar det, placerar i kön och under tiden värmer vår Gravity 3D-skrivare upp för att kunna starta på ditt kommando.

 Vi har satt produktivitet och användarvänlighet i fokus för att fler ska kunna upptäcka fördelarna med Additiv tillverkning.

Deep Space software on monitor

Wematter Gravity introduktionsfilm

Vanliga frågor och svar

Ja, helt och hållet! Varenda programkod och detalj har vi utvecklat helt och hållet själva. Dessutom tillverkar vi skrivarna med hjälp av våra 3D-skrivare som skriver ut delar till våra 3D-skrivare som skriver ut delar till våra 3D-skrivare som…

Vår 3D-skrivare som kan leverera höghållfasta detaljer i kontorsmiljö, vår unika molnlösning, vår affärsmodell och vårt tekniska kunnande om plastkonstruktion och materialexpertis.

Vi vänder oss framförallt till mekanikkonsultföretag med inhouse-utveckling och producerande företag med specialiserade mekaniska produkter med stort inslag av plast. Jobbar du på ett sådant företag? Ring oss direkt så bjuder vi på kaffe!

Tänk att enbart betala för de utskrifter du behöver. Med Wematter hyr du en 3D-skrivare och vi tänker på resten. Du behöver inte tänka på kostnader för maskin, service eller installation. Du får dessutom fria uppdateringar, lägre belastning på likviditeten och bekymmersfri leverans. Hör av dig så berättar vi gärna mer om alla fördelar.

Vi hjälper dig att packa in 3D-utskrifterna med vår molntjänst. Våra egenutvecklade smarta algoritmer hanterar flera 3D-objekt samtidigt och paketerar dem så tätt som möjligt. Du får dina utskrifter snabbare och effektiviteten ökar samtidigt som det går åt mindre pulver i processen.

Den absolut största nackdelen med en pulverbädds 3D-skrivare (SLS) är pulverhanteringen. Det har vi på Wematter löst med en väldigt enkel lösning där du fyller på pulver med vår patenterade pulverförpackning. Ta upp förpackningen, placera i öppningen och vrid runt. Enklare kan det inte bli.

Absolut! Du behöver inte tänka på service, att material är slut eller stillestånd när det verkligen gäller. Vi tänker på allt, för att du ska kunna fokusera på det viktiga: Att skapa.

Ledtiden för ett komplett Gravity ekosystem är fyra veckor.

Upptäck fördelarna med ett lokalt ekosystem för SLS 3D-printing  Vi presenterar våra lösningar i en personlig genomgång utifrån era behov och  förutsättningar. Helt kostnadsfritt. Boka demo