Husqvarna AB accelererar sin produktutveckling och kortar tiden till skarpa test med hjälp av första leveransen av 3D-skrivaren Gravity 2020.

Robert3D-printing, Nyheter

Husqvarna accelererar sin produktutveckling och kortar tiden till skarpa test med hjälp av första leveransen av Gravity 2020.

Wematter har levererat sitt första kompletta system bestående av SLS-3D-skrivaren Gravity 2020 och BlasThing rengöringsstation till Husqvarna Group AB specifikt Construction Products i Jonsered. Avtalet sträcker sig över tre år och huvudsakliga användningen är funktionsprototyper för bland annat motorsågar, fläktar och kåpor.

En avgörande faktor för att Husqvarna valde Wematter var användarvänlighet. En introduktion till Wematters system inklusive mjukvara, 3D-skrivare och rengöringsstation tar mindre än en timme. När man har flera hundra ingenjörer som sedan ska använda systemet blir det avgörande att utbildningen är kort för att börja använda systemet på ett kostnadseffektivt sätt.

”Wematter har tänkt på hela ekosystemet från att man laddar upp filerna vid sin dator till att tvätta av pulvret med deras vattenbläster” – Glenn Torsténi, Husqvarna AB

Systemet är uppbyggt för att klara av tuffa påfrestningar, både från många användare och för tuff användning av de 3D-printade komponenterna. Det som är intressant är att komponenterna tas direkt från rengöringen in i skarpa tester. Det är helt avgörande för att Husqvarna ska ha en snabb och effektiv produktutveckling. Det är framförallt närheten till systemet som möjliggör det för kunden.

”Äntligen en SLS som vi kan ha själva här på plats, vi har väntat länge på att det här ska komma och nu är Wematter här” – Fredrik Karlsson, Husqvarna AB

Redo för Industri 4.0 och framtidens innovationer
Systemet är direkt kopplat till Wematters kundportal men sensorer och maskinens interna system rapporterar också data för att säkerställa driftsäkerhet och fjärrdiagnostik. Det krävs ingen mjukvaruinstallation av kunden utan maskinen ansluts till ett nätverksuttag och kunden loggar in via Wematters kundportal.

”Det är en väldigt smidig lösning att man kan övervaka och starta jobb från datorn utan att ens vara vid maskinen” – Glenn Torsténi, Husqvarna AB

Nu fortsätter utrullningen av fler system till kunder som stått på väntelistan och dialogen med Husqvarna har lett till flera förbättringar av systemet som ingår i hyresavtalet. Genom att kunden ger feedback på vad som är viktigt för att öka användningen får Wematter ett incitament att förbättra systemet vilket leder till ökad nöjdhet och ökad användning. Det är den hållbara affärsmodellen som Wematter är extra stolta över att systemet, 3D-skrivare och tjänsten ständigt förbättras över tid i dialog med kunden.

Om Wematter

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag som vill påskynda deras produktutveckling och additiva tillverkning. Wematter utvecklar också sin egen svit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara som gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda vilket gör att Wematter lockar toppkunder som Siemens, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker. För mer information om Wematter besök www.wematter.se eller följ på oss på YouTube.

Kontakt

press@wematter.se

Ladda ner mediakit