Skillnaderna mellan att hyra och köpa 3D-skrivare

Victoria Malmgren3D-printing, 3D-skrivartjänst, Guide, NyheterLeave a Comment

rent vs buy

Har ditt företag funderat på att investera i en 3D-skrivare? I denna artikel pratar vi om vilka för- och nackdelar som finns med att hyra respektive att köpa dyr utrustning.

Konceptet med att hyra sin avancerade utrustning istället för att investera hela summan på en gång har på senare år blivit allt mer vanligt på marknaden. Kaffemaskiner, kopiatorer och skrivare har under en längre tid varit givna inom spannet för uthyrning, och nu börjar även andra företagsnyttiga maskiner erbjudas via uthyrningsmodellen.

Exempel på det är 3D-skrivare, truckar och lyftkranar. Många ser fördelarna med uthyrningskonceptet, både på kort och lång sikt samt ur ett finansiellt och såväl som riskminimerande perspektiv. Vi på Wematter strävar efter att det ska vara lika självklart att hyra en 3D-skrivare som en 2D-skrivare på företag där behov för 3D-skrivare finns.

Skillnaderna med att hyra sin utrustning mot att investera hela beloppet på en gång är många. Till exempel står man oftast utan service och fria reparationer när man köper, till skillnad från om man hyr då det ofta ingår eftersom det säljande företaget äger utrustningen. För Wematters del, som tillhandahåller både hård- och mjukvara, så garanterar vi även att våra hyrkunder alltid har den senaste versionen av våra mjukvarusystem. Väljer man istället att köpa ut systemet så finns denna möjlighet endast mot en tilläggskostnad.

För att göra en hållbar investering måste du känna till för- och nackdelarna med att hyra respektive köpa 3D-skrivarutrustning

Fördelar med att hyra sin 3D-skrivare

  • En fast månadskostnad
  • All-inclusive vad gäller installation, service och support
  • Man kommer ifrån ett slit- och släng beteende vilket är bättre för vår miljö
  • Du slipper tänka på att få utrustningen på plats, att installera den och eventuell bortforsling
  • Du har alltid den senaste versionen av både mjukvara och hårdvara

Fördelar med att köpa sin 3D-skrivare

  • Engångssumma
  • Du äger utrustningen och kan göra vad du vill med den
  • Du kan välja att sälja utrustningen vidare efter användning och på sätt få tillbaka en del av investeringen

Renting SLS 3D printing system

Ladda ner vår sammanfattning 5 fördelar med att hyra ditt SLS 3D-system


Ett helt ekosystem

Wematters affärsidé bygger i första hand på hyresavtal med våra kunder. Varför vi gör detta är av de ovan nämnda anledningarna, att vi vill göra det enkelt och smidigt för våra kunder att ha en SLS 3D-skrivare i verksamheten.

Vi tillhandahåller ett helt ekosystem med vår SLS 3D-skrivare Gravity, mjukvaruplattformen Deep Space, rengöringsstationen Density och pulveruppsamlaren Inertia. Allt detta tillsammans med installation på plats, utbildning, support och service tillhandahålls när man ingår hyresavtal med oss. Som komplement till detta upplägg har vi idag även en köpmodell i olika nivåer för den som vill investera hela summan direkt och i och med det köpa ut och äga sitt ekosystem.

Vill du veta mer om additiv tillverkning?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig!


Om Wematter AB

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning, med både hård- och mjukvara. Det gör att kunder kan producera exempelvis motorsågar, benproteser och robotarmar direkt där behovet finns. Genom fokus på användarvänlighet sparar man arbetstid och investeringsbarriärer. 3D-skrivarlösningen sänker trösklarna för användandet på plats i kundens kontors-, tillverknings-, och utvecklingsmiljöer och skapar därmed nya kommersiella möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.