Intensiv expansion för Wematter 2021

David BoströmNyheter, Personal

Wematter sales department

Det nya året är nu inlett och på mycket kort tid har Wematter expanderat säljkåren och utökat med flera nya personer. En av dessa är Pierre Harrysson som vi kommer få lära känna lite närmare i detta inlägg. På bilden syns Wematters säljavdelning, från vänster till höger: Richard Bremer, Johan Westermark, Rickard Svensson och Pierre Harrysson.

”Vi har haft väldigt stark efterfrågan både nationellt och globalt och det känns extra kul att få med en erfaren säljare som leverat AM-system till stora del av Norden. Vi kommer kunna lära oss mycket av varandra”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Hej Pierre! Vad kommer du ha för roll på Wematter?

Min roll här på Wematter kommer att i första hand handla om att hjälpa fler företag på marknaden att accelerera sin produktutveckling med vår SLS-maskin Gravity.

Vad har du för bakgrund sedan tidigare?

Jag har jobbat med additiv tillverkning sedan 2014, framförallt som teknisk säljare men även servicetekniker på maskinerna som vi hade hand om. Vi levererade till stora delar av Sverige både 3D-skrivare för produktion men också mindre system för utskrift på utvecklingskontor. Däremot har jag aldrig jobbat på ett företag som tillverkar sina egna maskiner.

Då är du inte helt ny inom vårt område! Vad tycker du om att göra när du inte är på jobbet?

Umgås med vänner över en måltid med god mat och dryck. Gillar även att röra på mig med löpning, yoga och träning. När det är gjort så är det tv som gäller med serier, serier och åter serier.

Vad var det som lockade dig att söka till just Wematter?

Att det är ett nyfiket företag som är på väg ut i världen. Våra värderingar både inom företaget och utåt med respekt för våra kunders behov och värderingar. Harmoni i allt vi gör, av en anledning. Miljön – med hjälp av additiv tillverkning och smarta val av material kan vi minska vårt avtryck på miljön.

Jag drivs även av att få jobba med kunder och lösa deras problem, genom att vara en del i en 3D-skrivartillverkare. Det är fantastiskt att få möjligheten att jobba på en av Sveriges främsta 3D-skrivartillverkare och dessutom enda SLS-3D-skrivare.

Wematters kärnvärden är respekt, pionjärskap, harmoni och hållbarhet. Vilket av dessa känner du är särskilt viktig för dig?

Hållbarhet. We do not live in excess!

Pierre and Wematter Gravity

Här syns Pierre med en utskrift av en fraktur från 3D-skrivaren Gravity

Vad har du fått göra under din första tid på Wematter?

Lära känna mina nya kollegor och kulturen på företaget, fördelarna med vår 3D-printer och hela det ekosystemet samt deltagit på flera kundmöten.

Lycka till framåt!

Vill du komma i kontakt med Pierre för att få veta mer om Wematters erbjudande kan du nå honom via LinkedIn eller genom att ringa 013 560 33 00

Om Wematter AB

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag för att producera på ett smartare sätt. Visionen är “We make things smarter globally”. Wematter utvecklar också sin egen mjukvarusvit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara som gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Wematter team 2020

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda. Detta har lockat toppkunder som SAAB, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker.