Wematter investerar i inhouse-produktion i Sverige

David Boström3D-printing, NyheterLeave a Comment

Wematter inhouse production

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning, med både hård- och mjukvara. För att möta den ökade efterfrågan investerar bolaget cirka 5 miljoner kronor i en egen produktionsanläggning för att kraftigt öka produktionskapaciteten för snabbare leveranser till kunderna.

Det är den tilltagande efterfrågan på Wematters 3D-skrivarsystem som innefattar SLS 3D-skrivaren Gravity som gjort att bolaget nu skalar upp och satsar på en egen produktionsanläggning för att säkerställa leveranskapaciteten. Samtidigt förstärks teamet med fyra nya medarbetare.

”Det här är första steget för att lägga en bra grund för att börja titta på olika upplägg med kontraktstillverkare för att nå nästa milstolpe på produktionssidan. Det känns enormt motiverande att tillsammans med teamet fortsätta arbetet för att säkra leveransprecisionen och samtidigt få ut våra svensktillverkade system över hela världen”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter och fortsätter:

”Efterfrågan ökar successivt och är ett resultat av vår satsning på sälj och marknadsföring. Nästa steg är nu att skala upp produktionsförmågan vilket vi gjort genom att investera i vårt team, våra egna lokaler som mer än fördubblas i storlek samtidigt som produktionskapaciteten ökar med 1 500 procent.”  

Om Wematter AB (publ)

Genom det svenska 3D-skrivarföretaget Wematters banbrytande lösning får sjukhus, kontor och verkstäder tillgång till ett heltäckande system. För första gången kan anställda enkelt själva skriva ut komponenter med samma hållfasthet och kvalitet som traditionell teknik. Den egenutvecklade helhetslösningen gör att kunderna får snabbare produktutveckling eller och en egen serietillverkning. Samtidigt som systemet skapar förutsättningar för ökad flexibilitet, lägre risk och sänkta tillverknings- och utvecklingskostnader.

Wematter-teamet

För mer information kontakta:

Tanja Persson
Pressansvarig
press@wematter.se
+46 (0)73 300 32 10

Download mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.