Materialguide

Kul att du är intresserad av att veta mer om våra material för 3D-utskrift. Här har vi samlat allt som du behöver för att veta hur din detalj kan skrivas ut i våra 3D-skrivare och 3D-utskrifter.

Tveka inte att höra av dig för att veta hur du kan använda vår unika process för att 3D-printa dina produkter! Kontakta oss


Varför starkast?

Wematters unikitet ligger i att vi vår egenutvecklade, svensktillverkade 3D-skrivare tillsammans med process och material kan tillverka riktigt starka utskrifter.
För att verkligen göra det tydligt för er har vi låtit skicka våra utskrifter till labb för att tydligt visa på att vi är starkare. Nedan har vi en sammanställning hur våra 3D-utskrifter ser ut om man röntgar dem jämfört med konkurrenternas absolut bästa maskiner. Låt bilderna tala sitt klara språk.
Röntgad 3D-utskrift


3D-utskrifter som håller

För att verkligen åskådliggöra vår styrka har vi låtit vår säljare hänga fritt i våra 3D-utkskrifter i en 3D-utskriven kedja.


Våra material

Aurora PA11

Aurora PA11 är verkligen ett material med ren styrka. Det är ett biobaserat material tillverkat i Polyamid 11 som ger mycket goda mekaniska egenskaper. Vi tillverkar detaljerna i Aurora under hög temperatur i en pulverbädd med en högeffektslaser. Resultatet ger en stark produkt som är flexibel, töjbar och tål både vatten och UV-ljus. I processen används ett mycket finkornigt plastpulver för att ta fram de önskade detaljerna vilket innebär att det finns i princip inga begränsningar när det gäller geometrierna i denna tillverkningsprocess.

Lämpar sig bäst för 3D utskrifter med fin ytfinish.

Hårdhet
75%
Hållfasthet
95%
Ytfinish
97%
  • Komplexa geometrier
  • UV-resistent
  • Otroligt stark
  • Går att beställa i svart eller vitt

Exempel på 3D-utskrifter med Aurora


Fiber Reinforcement

På Grund av extremt stor efterfrågan är ledtiderna 5-6 veckor på Fiber Reinforcement
Ställer du ännu högre krav på hållfastheten är Fiber Reinforcement att rekommendera. Det är en polyamid förstärkt med glasfiber vilket gör den ännu starkare än just vanlig polyamid. Jämfört med Aurora än den något porösare men betydligt starkare. Den passar därför alldeles utmärkt för att 3D-printa både representationsmodeller och funktionsmodeller med högre krav på hållfasthet.

Lämpar sig bäst för 3D utskrifter med högt krav på hög hållfasthet.

Hårdhet
70%
Hållfasthet
80%
Ytfinish
90%

  • Otroligt stark
  • Kan göras vattentätt med behandling
  • Tål höga temperaturer
  • Komplexa geometrieer

Exempel på 3D-utskrifter med Fiber Reinforcement


Kontakta oss