Ny instegsvariant av SLS 3D-skrivare

Victoria MalmgrenNyheterLeave a Comment

Gravity Essential

Wematters populära 3D-skrivare Gravity, den mest kapabla SLS-skrivaren i sitt segment, får en rejäl prissänkning för att möta behovet av en instegsmodell till SLS-teknologin. Den perfekta instegsmodellen bland SLS 3D-skrivare.

  • Samma prestanda som Wematters framgångsrika Gravity Enterprise
  • 300x300x150 mm i byggvolym som är uppgraderingsbar till 300x300x300 mm

Vi lanserar nu två nya versioner av vårt SLS 3D-skrivarsystem – Gravity Essential och Gravity Essential+. Dessa system är avskalade och något förenklade versioner av Enterprise-systemet.

Ett prisvärt SLS 3D-skrivarsystem

Gravity Essential SLS 3D-skrivarsystemet är den perfekta instegsmodellen för ett företag som köper sin första SLS 3D-skrivare. Det överkomliga priset inkluderar ALLT som behövs för att komma igång. Systemet har en betydligt större utskriftsvolym än andra instegsmodeller, och det är extremt enkel att hantera för användarna. De ingående delarna är:

  • SLS 3D-skrivaren Gravity – Essential version. I grunden samma skrivare som Enterprise. 
  • Pulverrengöringsstationen Density som rengör med högtrycksvatten. 
  • Pulveruppsamlaren Inertia för återvinning av material.
  • Mjukvaran Deep Space som gör det möjligt att fjärrstyra systemet. Den avancerade mjukvaran gör också hela systemet användarvänligt och praktiskt. 
  • Vid en prisjämförelse ska man vara medveten om att Gravity Essential är ett komplett system och att systemet är det renaste som finns på marknaden. Ingen jämförbar SLS 3D-skrivare håller människor och lokaler fria från pulver vid både påfyllning, tömning och rengöring av utskrifter.

Uppgraderingsbar SLS 3D-skrivare

Gravity Essential och Essential+ kan enkelt uppgraderas till Gravity Enterprise, som har större byggvolym, tryckluftsalternativ för Density rengöringsstation, större materialutbud, inert atmosfär, högre packningsgrad, högre återvinningsbarhet av pulver, och en utskriftsvolym på hela 300x300x300 mm, eller 27 liter.  Att uppgradera från Essential eller Essential+ till Enterprise går snabbt och enkelt. En mjukvaruuppdatering sker på distans, och Density utrustas med tryckluft. 

Gravity Essential

Gravity Essential och Essential+ kan enkelt uppgraderas till Gravity Enterprise

En kompakt SLS 3D-skrivare med stor utskriftsvolym

Essentials-versionen har en 150 mm lägre höjd än Enterprise, och därmed en volym på 13,5 liter, vilket fortfarande är mer än dubbelt så stort som de närmaste konkurrenterna kan visa upp.  Att en så pass stor utskriftsvolym får plats i en så kompakt skrivare som Gravity är unikt och beror på att skrivaren i grunden har konstruerats för att kunna hanteras i kontorsmiljö. Den går att lyfta upp med en enkel palldragare och passerar lätt genom en standarddörr inomhus.

En CE-märkt SLS 3D-skrivare godkänd för användning i vanliga lokaler

Samtliga modeller av SLS 3D-skrivarsystemet Gravity är CE-märkta och godkända för användande i vanliga lokaler. Det krävs ingen trefasström, ingen separat ventilation och inga speciella anslutningar. Ett par enkla strömkablar till 220 voltsuttag och en ethernet-kabel är allt som krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.