Tunnare gods och väggar med ny mjukvara

Robert3D-printing, NyheterLeave a Comment

Ny mjukvara gör det möjligt att skriva ut tunnare gods

Wematter presenterar en helt ny mjukvara som anpassar Wematter Gravitys inre system för att klara av tunnare gods och därmed kan finare modeller skrivas ut med högre precision.

Genom att Wematters molnmjukvara Deep Space analyserar 3D-modeller kan mjukvaran numera upptäcka geometrier som är tunna eller extra svåra att skriva ut och anpassa maskinen för den tuffare uppgiften. Det är dessa förbättringar som gör det möjligt att förbättra prestandan med nästan 200 % och därmed kan Wematter börja erbjuda befintliga kunder att skriva ut detaljer och väggar under 1 mm.

Mjukvaran har förmågan att upptäcka geometrier där exempelvis den standardmässiga laserdiametern är för stor för att skriva ut en viss tjocklek. Genom att först analysera problemet i både 3D och 2D anpassar sedan Deep Space instruktionerna till 3D-skrivaren Gravity för att kunna klara av tuffare geometrier.

Se exempel på vad framstegen innebär i form av nya tunnare utskrifter i videon nedan.


Om Wematter

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag som vill påskynda deras produktutveckling och additiva tillverkning. Wematter utvecklar också sin egen svit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara som gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda vilket gör att Wematter lockar toppkunder som Siemens, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker.

Kontakt

sales@wematter.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.