Operations Manager till Wematter

Wematter befinner sig i snabb tillväxt och vi söker nu en chef till Operations – vår produktionsavdelning. 

Produktionsavdelningen är navet kring vilket allt snurrar och du blir en av nyckelpersonerna i företaget. Du ansvarar för att både strategiskt och operativt leda och utveckla Operations. I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för produktionsplanering, effektivisering och kvalitetsförbättring av våra processer samt byggnation och testning av nya prototyper. Du ansvarar också för inköp och kravställning av underleverantörer samt logistik. I rollen ingår också personalansvar och du behöver vara en stabil och coachande ledare som kan sätta tydliga mål för dig själv och dina medarbetare. I rollen ingår nära samarbete med både interna och externa kontakter.

Du kommer att vara med på en riktig tillväxtresa och få sätta din prägel på både produkten och på avdelningen. Under din ledning kommer produktionsavdelningen att växa och du kommer att vara med och bygga och realisera Wematters framgång. Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Vi vill att du bidrar i ledningsgruppen genom ett öppet och prestigelöst förhållningssätt och med mod att utmana rådande tankar. 

Utbildning och erfarenhet

Om du har en akademisk utbildning gärna ingenjörsutbildning inom industriell ekonomi, maskinteknik eller liknande är det starkt meriterande. Du har en tydlig förståelse för produktionsverksamhet och erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med processer, flöden och gärna logistik. Du har erfarenhet av att budgetera produktionen och av förhandling samt kravställning gentemot underleverantörer. Det är starkt meriterande om du har arbetat med LEAN, 5S och Sigma likväl som att du haft personalansvar och erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Koncernspråk är engelska och alla dokument skrivs på engelska vilket kräver goda språkkunskaper. Du ska också förstå svenska i tal och skrift.

Dina egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du vara en strategisk doer. En driven och engagerad person med hög problemlösningsförmåga samt stor uthållighet. Du behöver också vara mycket strukturerad och gilla att skapa rutiner och bygga processer. Att du dessutom är trygg, står med båda fötterna på jorden och har självinsikt tror vi är en förutsättning för att du ska kunna leda och coacha dina medarbetare på ett bra sätt. 

Wematter erbjuder

På Wematter finns en stark kultur, en god laganda och en intellektuellt stimulerande miljö som ger förutsättningar att ha riktigt kul på jobbet. Man vill att alla medarbetare ska känna igen sig i de fyra styrande värdeord som genomsyrar företaget och verksamheten; Respekt, Pionjärskap, Harmoni och Hållbarhet. 

Som medarbetare förväntas man respektera kunder, leverantörer, kollegor och medmänniskor i samhället i stort. Pionjärskap handlar om ett förhållningsätt till omvärlden, en framåtriktning med högt fokus på innovation och teknik där man är med och bryter ny mark. Man har hög arbetsmoral där alla bidrar, spänner bågen och gör det där extra. På Wematter är det samtidigt viktigt att kunna kombinera arbete och fritid för att ha harmoni och balans i tillvaron. Här råder mandat och stor frihet under ansvar för att nå sina mål samt möjlighet till flexibla arbetstider.  Man värdesätter att medarbetarna kan, och vill, ha kul med sina kollegor. Hållbarhet ser man som en kärnfråga för både ett långsiktigt företagande, nöjda medarbetare och respekt för naturens resurser vilket hela Wematters affärsidé bygger på.

Kontaktperson
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Ferntoft på Empower Executive Search, tel 0723-207627 eller marie.ferntoft@empowersearch.se. Alla kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att höra av dig snarast! 

Ansök till tjänsten här