Press

Artiklar och utmärkelser

press 33-listan

Historia

Vi är Wematter; en 3D-skrivartillverkare som ska placera en 3D-skrivare på varje kontor med samma starka hållfasthet som massproducerade produkter har idag.

Vi på Wematter tror på vår planet, vi tror att vi kan förändra världen så att även våra kommande generationer kan leva här under samma förutsättningar som vi. Därför måste vi minska vår användning av material, energi och transporter. Vi tror att det som förstör vår natur mest är produkter som tillverkas, transporteras och lagerförs men aldrig kommer till användning.

Det är precis det vi vill ändra på och vår vision handlar om att göra lokalproducerade produkter möjliga. Vi tror att produktägande företag ska tillverka produkten där kunden finns och inte där fabriken råkar vara. Med 3D-skrivartekniken använder vi enbart den mängd material som behövs och minimalt med transport.

Vi gör det möjligt med vår egenutvecklade laserdrivna 3D-skrivare, vår molntjänst och vår unika affärsidé; att hyra ut 3D-skrivare, inte sälja dem. Med vår teknik kan vi leverera starkare 3D-utskrifter i plastkomposit än allt annat som finns på marknaden idag. Vi kan låta kunden fokusera på att ta fram framgångsrika produkter och vi kan övervaka och optimera 3D-utskrifterna genom vår molntjänst.

Det är med den här visionen vi grundades 2014 i en liten källarlokal i Linköping, det är med den här visionen vi har vuxit från 2 personer till det stora team på 20 personer vi är idag och det är med den visionen vi ska göra den här världen till en bättre plats. Det är just därför vi behövs, det är vi som gör skillnad – eller som det heter på engelska – ”that’s why We matter”.

Logga och bilder

Hämta logotyp

Vid användning av logotyp:

  • Ändra inte färger eller dimensioner
  • Dela inte upp loggan
  • Justera inte transparens
  • Använd inte något typ av filter eller effekter över loggan