Bygg din egen smartphone med hjälp av en Raspberry Pi och 3D-utskrifter

Robert3D-skrivare

När de första smartphonemodellerna kom ut var tekniken banbrytande och den förändrade till stor del hur vi interagerar med varandra och världen. Under de senaste åren har de olika iPhone-modellerna avlöst varandra och konstant uppdaterats för att göra vår vardag så enkel som möjligt.

Raspberry Pi smartphone
Idag är det inte bara stora teknikföretag med avancerade maskiner och program som kan skapa avancerade teknikprylar. Med hjälp av prisvärda mikrokontrollers, 3D-utskrifter och instruktionsvideor på nätet kan intresserade skapa allt från telefoner till drönare.

Ett av de senaste projekten som använder sig av den senaste tekniken för att skapa en komplex produkt är Tyfone; en smartphone som vem som helst kan göra.

Hårdvara

En Tyfone består av några grundläggande komponenter:

  • En Raspberry Pi
  • En Adafruit Fona
  • En 3,5 tums pekskärm
  • Ett 3D-printat skal

 Rasberry Pi smartphone

En Raspberry Pi hanterar all bearbetning och kopplar ihop alla delar. Skärmen pratar sedan med Raspberryn över SPI-pinnarna och Adafruit FONA talar till den över UART. Allt drivs sedan med ett 1200 mAh batteri som är anslutet till FONA. En FONA har en laddningskrets som är perfekt för användning tillsammans med telefonen. Eftersom batteriet bara är 3.7 v, krävs en effektförstärkning där spänningen ökas till 5V för Raspberry Pi och skärmen.

En metallhögtalare och mikrofon är tillsammans med en antenn anslutna till FONA för ljud. FONA:n har en realtidsklocka inbyggd, så Raspberry Pi kan hålla tiden även utan wifi-anslutning. Raspberry Pi har också en USB WiFi-adapter ansluten som ger den tillgång till internet. Just nu används internet enbart för att ladda upp kamerabilder till Dropbox, men fler funktioner kommer att genomföras i framtiden. Skalet består av två 3D-utskrifter med en Raspberry Pi, kamera och Fona som skruvas in inuti. Nedan följer två fritzing diagram om hur allt hänger ihop.

Raspberry Pi smartphone

Raspberry Pi smartphone

 

Mjukvara

Tyfone använder sig av en mjukvara som är skriven i Python som kallas TYOS . TYOS skickar kommandon till FONA för att få batterinivå, tid, mobilanslutning, skicka/ta emot samtal och skicka sms-meddelanden.

För den som är intresserad av att veta mer om hur du kan bygga en egen Tyfone kan du gå in på Instructables egen hemsida.

 

Källa

http://www.3ders.org//articles/20150406-customize-and-build-your-own-smartphone-using-a-raspberry-pi-and-3d-printing.html

https://hackaday.io/project/5083-diy-smartphone