Wematter inleder samarbete med Bologna 3D och utökar erbjudandet av SLS 3D-skrivare till den europeiska marknaden

Victoria Malmgren3D-printing, NyheterLeave a Comment

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter inleder samarbete med italienska Bologna 3D. Därmed etableras ett sälj- och servicenätverk för 3D-skrivaren Gravity i Italien. Samarbetet är ett steg i Wematters internationalisering och erbjuder därmed den europeiska marknaden tillgång till Gravity 2022.

“Det känns väldigt bra att ha en så kompetent och erfaren partner som Bologna 3D i Italien. Vi tar ännu ett steg i vår tillväxtresa med Bologna 3D som officiell partner för expansion i Europa. Nu får vi en stark närvaro på den italienska marknaden och etablerar ett nav för både underhåll och support som garanterar hög service till våra slutkunder”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Verksamheten Bologna 3D (som drivs under bolaget OT Informatica) har under sommaren genomgått både teoretisk och praktisk utbildning samt teknisk certifiering för att kunna utföra service och underhåll av samtliga maskiner. Bolaget har tidigare sålt industriella 3D-skrivare av FFF-modell (Fused Filament Fabrication) men utökar nu sortimentet för att kunna erbjuda kunder fler och nya möjligheter.

Konkurrenskraftigare med utökat erbjudande

”Vi letade efter en annan additiv teknik för att utöka vårt nuvarande erbjudande, för att ge våra kunder de smartaste verktygen för att bli ännu mer innovativa och konkurrenskraftiga”, säger Giulio Orsini, vd för OT Informatica och fortsätter: 

“I slutet av det första virtuella mötet med Wematter stod det klart att vi hade hittat exakt vad vi letade efter: ett kompakt ekosystem som kan integreras i alla företag. Enkelt och intuitivt, vilket garanterar professionella och repeterbara resultat, allt i en häpnadsväckande design. Vi är stolta och glada över att kunna presentera Wematter-revolutionen för den italienska marknaden”.

Bologna 3D-teamet ihop med hela ekosystemet Gravity på sitt kontor i Italien

Bologna 3D-teamet ihop med hela ekosystemet Gravity på sitt kontor i Italien

Om Wematter AB

Genom det svenska 3D-skrivarföretaget Wematters banbrytande lösning får sjukhus, kontor och verkstäder tillgång till ett heltäckande system. För första gången kan anställda enkelt själva skriva ut komponenter med samma hållfasthet och kvalitet som traditionell teknik.

Den egenutvecklade helhetslösningen gör att kunderna får snabbare produktutveckling och en egen serietillverkning. Samtidigt som systemet skapar förutsättningar för ökad flexibilitet, lägre risk och sänkta tillverknings- och utvecklingskostnader.

Om OT Informatica / Bologna 3D

OT Informatica har varit en del av den additiva världen sedan 2015 genom sin verksamhet Bologna 3D, och är en återförsäljare av professionella 3D-skrivare och tillhörande produkter. Bolaget erbjuder, utöver utrustning även installationstjänster samt utbildning inom additiv tillverkning.

Bologna 3D har som mål att samarbeta med partners med erfarenhet av industriell automatisering, resistenta och pålitliga maskiner, snabba och enkla utskriftsprocesser, intuitiv källkod, robusthet och hög kapacitet. För mer information om Bologna 3D, besök https://bologna3d.com/

Presskontakt

press@wematter.se

Ladda ned mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.