Wematter inleder samarbete med WAZP

David Boström3D-printing, PartnerLeave a Comment

Wematter och WAZP

På bilden syns Robert Kniola, grundare och vd på Wematter ihop med Gabriel Finck, processingenjör och Sean Hasset, Director & Chief Supply Chain Officer på WAZP

– WAZP Smart Factory & Centre of Excellence Facility kommer testa Wematters Gravity SLS 3D-skrivarsystem

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter – som erbjuder avancerad SLS-teknik i en användarvänlig hård- och mjukvarulösning – skriver på ett samarbetsavtal med irländska WAZP.

WAZP tillgängliggör de mest avancerade lösningarna och teknologierna som matchar sina kunders specifika behov och mål för att skapa sina produkter och komponenter; tillägget av Wematter Gravity SLS 3D-skrivare som kommer att användas för att testa och utveckla WAZPs specifika materialportfölj, kommer att passa bra med WAZPs effektiva och hållbarhetsdrivna processer.

WAZPs nuvarande expansion av global verksamhet och distributionsnätverk, samt dess on-demand-tillverkning och direktkonsumenttjänster spelade en roll i beslutet att inleda detta samarbete med Wematter. Efter den första utvärderingen visade Wematters teknologi avgörande faktorer som gör SLS 3D-skrivaren Gravity till ett självklart val.

”Vi tror att Wematters system med 3D-skrivaren Gravity kan placeras nästan var som helst eftersom det är så kompakt och lätt att använda. Nu när vi har fått en bra introduktion i Sverige ser vi fram emot att komma igång och printa med skrivaren”, förklarar Sean Hassett, Director & Chief Supply Chain Officer på WAZP.

“WAZP är en erfaren aktör inom additiv tillverkning med ett stort nätverk av kunder och partner som kan bli en språngbräda för Wematter. Vi ser fram emot ett partnerskap med en kompetent och kravställare part. Vi vill båda att AM ska få större spridning genom decentralisering och där har WAZP sett av vår plattform är mer lämpad och modern än det som funnits tidigare. Wematters Gravity SLS 3D-skrivare som en nyckelkomponent är ännu ett bevis på det värde vår lösning levererar”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Om WAZP

WAZP erbjuder företag den mest avancerade, hållbara och flexibla leveranskedjan som omvandlar digitalt innehåll till fysiska produkter med hjälp av additiv tillverkning. Till skillnad från traditionell tillverkning, inspirerar WAZP företag att göra bättre produkter, närmare behovet. Genom att utnyttja kraften hos additiv tillverkning erbjuder WAZP branschdefinierande prissättning, ökad designkomplexitet och effektiva processer. Detta för att stödja kunders antagande av digitalt innehållstillverkning i hela företaget. För mer information om Wazp, besök www.wazp.io

Om Wematter AB (publ)

Wematters banbrytande helhetslösning breddar de kommersiella möjligheterna på en marknad som ska sjufaldigas på fyra år och i dag omsätter fem miljarder euro. Wematters lösning i miljonklassen gör det enklare och snabbare för utvecklare att ta fram nya produkter eller för verkstäder att tillverka hållbara och fullt funktionella reservdelar. Product as a service-affärsmodellen skapar förutsättningar för stabila och återkommande intäkter både från hyra samt bolagets tillverkningsmaterial.

Wematter-teamet

Presskontakt

Tanja Persson
+46 (0) 736 -786 382
press@wematter.se

Ladda ned mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.