Utforska

Additiv tillverkning inom utbildning och forskning

Teknik för att skapa framtidens innovatörer

Additiv tillverkning, eller 3D-printing, har tagit fart på riktigt de senaste åren. Framsteg inom området har gjort att en teknik som en gång var oöverkomlig nu har blivit mycket mer intuitiv för både lärare och studenter. 3D-printing har i grunden förändrat ett flertal branscher: teknik, tillverkning, tandvård, sjukvård, underhållning, smycken, audiologi och utbildning. Nu är det även dags för skolor att omfamna 3D-printing så att dagens elever och studenter kan bli morgondagens innovatörer. Förutom att hjälpa till med rätt kompetens för framtidens behov på arbetsmarknaden är 3D-printing ett otroligt användbart lärandeverktyg som uppmuntrar kreativitet.

Olika typer av lärandemiljöer

Design workshop

I skolans klassrum

Uppmuntra kreativitet och utsätt eleverna för teknik på professionell nivå som förbereder dem för framtiden. Integrera enkelt 3D-printing i läroplaner med ett tillgängligt och lättanvänt system. 

Som utbildningsverktyg

Inkludera professionell SLS (Selective Laser Sintering) i ditt tillverkningslaboratorium, med minimalt fotavtryck. Hantera skrivare via vår molnbaserade mjukvara och dra nytta av våra intuitiva guider.

Forskningshjälpmedel

Skapa exakta tredimensionella visualiseringar, anpassade, precisionsdelar eller utforska avancerade applikationer – allt med en pålitlig maskin. Wematter hjälper dig att driva din forskning till nästa nivå.

Wematters system för additiv tillverkning

Wematter tillhandahåller ett komplett system för additiv tillverkning som är lätt att använda och går att placera direkt i skolmiljöer för att kunna skriva ut funktionella delar från hållbara material. Allt som behövs för installation är ett vanligt eluttag och internetuppkoppling. Genom förenklad upphandling får ni tillgång till all utrustning samt service till en månatlig hyreskostnad.

  • Skolan står sig stark i konkurrensen mot liknande program och utbildningar
  • Ni ger era elever en inblick och kunskap om morgondagens teknik och ett starkt CV
  • Lättanvänt system med snabb och enkel installation

Produktbroschyr Gravity SLS-system

Referens: Berzeliusskolan satsar på additiv tillverkning


Berzeliusskolans gymnasium i Linköping har till följd av den högteknologiska utveckling som sker inom teknikbranschen valt att investera i avancerad 3D-utskriftsteknik från Wematter för att ge sina elever de bästa förutsättningarna i utbildningen och vidare ut i yrkeslivet med additiv tillverkning som grund.

Berzeliusskolan vill fortsatt ligga i framkant med teknikprogrammets olika inriktningar. Med det i åtanke vill man nu möjliggöra för eleverna att från idé till design kunna skapa färdiga 3D-utskrifter i olika projekt. En kunskap som de kommer ha stor nytta av ute i arbetslivet.

En elev plockar ut sina 3D-utskrifter från 3D-skrivaren Gravity
Elever på skolan tar fram 3D-modeller med hjälp av CAD-programvara

“Vi tycker att närheten till skolan, det proffsiga bemötandet, upplägget med uthyrning samt möjligheten att återvinna material och använda växtbaserad plast känns som ett mycket bra val. Vi är nu igång och printar och tycker att systemet är lättanvänt och utskrifterna håller hög kvalité”

– Nils Winge, gymnasielärare inom CAD, konstruktion, teknik och byggnadsverk.

Nils Winge har utbildat och föreläst om 3D-tekniken för andra lärare och lärosäten. Han ser även att denna teknik nu med 3D-skrivaren Gravity kommer kunna utgöra en bas i nya kurser, som teknikspecialisering eller naturvetenskaplig specialisering.

Kontakta oss

Kontakta oss nedan om du vill veta mer om att använda 3D-printing i er organisation eller få ett kostnadsförslag på vårt erbjudande!

Vi svarar på alla dina SLS-relaterade frågor  Lär dig mer om vår SLS-utrustning, våra pulvermaterial, mjukvara eller be om  en offert på vårt system Prata med en expert