Schweiziska klocktillverkaren Tag Heuer börjar använda 3D-printing i design och produktutveckling

Robert3D-skrivare

Tag Heuer använder 3D-utskrifter i sin tillverkning

För de som är intresserade av klockor är det ett måste att besöka Basel Watch Fair. Där avslöjar Tag Heuer och andra stora märken allt om sin senaste design och mekaniska innovationer. En trend under de senaste åren är att allt fler gamla traditionella och mekaniska klocktillverkare har börjat att tillverka sina egna versioner av smartklockor.

Företaget TAG Heuer har länge varit känt för att vara en innovativ tillverkare av avantgarde klockor som fokuserar på noggrannhet. Nu vill företaget gå ett steg längre i utvecklingen och har därför inlett ett samarbete med Google och Intel för att utveckla en Android Smart Watch. Beräknad lanseras av klockan är i slutet av 2015 och den beräknas kosta $ 1400.

Tag Heuer använder sig av 3D-utskrifter i sin tillverkning

En annan nyhet som vi på Wematter tycker är särskilt intressant är att Tag Heuer har börjat använda sig av 3D-design i sin tillverkningsprocess. TAG Heuers anpassade 3D-program gör det möjligt för företaget att effektivt och produktivt justera deras olika klockmodeller i minsta detalj. Efter 3D-modellen är färdig skriver företaget ut prototyper av klockorna med hjälp av en 3D-skrivare. Tag Heuers design-team skriver ut prototypen under natten och på morgonen kan de direkt se om det finns brister i dess konstruktion och detaljer. Det här sparar inte bara mycket tid utan är också mycket billigare än att skicka en klocka i produktion innan man vet dess brister.

Ihopsättning av en Tag Heuer klocka.

Först när den 3D-tryckta prototypen har godkänts, går företaget vidare till provproduktionsstadiet. Det är först nu företaget bygger den kompletta klockan med hjälp av riktiga metallkomponenter för hand. Sedan testas klockan noggrant i ett testlabb för att den helt säkert ska leva upp till de normer som förväntas av TAG Heuer klockor. Att designa en Tag Heuer klocka är som vi hör en tidskrävande process där högsta kvalitet alltid eftersträvas. Det är också en process där 3D-utskrifter är där för att stanna.

Tag Heuer tillverkar klassiska och exklusiva klockor.

 

Källa: http://www.3ders.org/articles/20150519-tag-heuer-turns-to-3d-printing-for-saving-time-money-during-development.html