Teknikledare/arkitekt – mjukvara & inbyggda system!

Vi söker dig som gillar utmaningen att både leda på bredden och på djupet. Vi söker dig som vill vara nära tekniken och samtidigt utveckla organisationen. Vi söker dig som vill skapa framtidens tekniska plattform för Wematters 3D-skrivare.

Som teknikledare inom mjukvara och inbyggda system på Wematter kommer du att få insyn i helheten men även djupet! Du kommer att ansvara för ett brett teknikområde där du får vara kreativ och även vara en stark förebild för andra. Ditt jobb kommer verkligen att göra skillnad för företaget som helhet och vi värderar dina kunskaper högt! Därför söker vi just dig som är en god ledare med teknikfrågor som stor drivkraft.

Du blir en del av teknikledningsteamet och arbetar fram en del av Wematters tekniska plattform och har även personalansvar för medarbetarna i ditt team. Det innebär att du tillsammans med teamet har ansvar för att vidareutveckla mjukvaran, hårdvara, plattform, arkitektur och produktionssätta samt leverera till kund.

DIN BAKGRUND:

Med din starka kommunikations- och samarbetsförmåga leder du både kund, kollegor och partner framåt till rätt lösning i tid. Du utvärderar och applicerar olika arkitekturella principer/ramverk och best practise för att skapa en robust och förvaltningsbar teknisk lösning med en pionjärs glasögon med fokus på låg kostnad. Du håller ständig koll på den tekniska utvecklingen och fattar snabbt nya verktyg och tjänster som kan användas.

Rollen innefattar mycket ansvar för teknik och för kulturen på Wematter. Du som person bör förespråka transparens, korta beslutsvägar, högt i tak men även fingertoppskänsla och integritet.

VÄRDESÄTTER DU FÖLJANDE?

 • Stort fokus på att utveckla en teknisk organisation
 • Mycket inflytande över en komplex produkt
 • En arbetsplats där du kan bidra med dina ledarkunskaper och utveckla bolaget
 • Vara med på en expansiv resa i ett teknikintensivt bolag
 • Att vara en del av en nyfiken och kompetent arbetsgrupp

Stämmer ovanstående in på dig är vi övertygade om att du kommer trivas hos oss! Att du har en utbildningsbakgrund med relevant inriktning (E, Y, D, ED eller liknande) ser vi som en grundläggande förutsättning men det vi värdesätter på Wematter är dina faktiska kunskaper.

Vi söker dig som är robust, vågar lita på dina medarbetare och även fattar välgrundade beslut som du står ansvarig för.

Vi ser att du

 • älskar ny teknik och implementerar smarta ramverk och tankesätt i en ung organisation
 • Kunskap att leda, fördela och organisera arbete.
 • Har en bredd i ditt teknikkunnande från inbyggda system till molntjänster och allt däremellan.
 • Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • vill vara bollplank och vägledare i såväl tekniska som organisatoriska frågor
 • Kunskap och erfarenhet av systemdesign.

Det är meriterande om du har

 • Dokumenterad erfarenhet av C/C++ applikationsutveckling
 • Dokumenterad erfarenhet av webbutveckling, JSON, HTML, CSS or Javascript.
 • Dokumenterad erfarenhet av liknande roller.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Bryta ned och strukturera upp arbetsuppgifter.
 • Ta designbeslut och arkitekturella frågor
 • Hjälpa teammedlemmarna med fördelning av uppgifter och samarbete, för att kunna arbeta effektivt och nå resultat.

Start: 1/3-2019 eller efter överenskommelse

Omfattning: Heltid

VÅRT ERBJUDANDE:

På Wematter är ingen dag den andra lik, nya saker händer hela tiden och vi jobbar hårt för att ligga i framkant och vara bäst på det vi gör! Du kommer att bli en del av en liten men växande startup med höga ambitioner och en härlig arbetsmiljö. Våra medarbetare trivs och har kul på jobbet och det är viktigt för oss att dina färdigheter och kunskaper kommer till användning! Du kommer att få ansvar från första arbetsdagen och få möjlighet att påverka framtiden inom 3D-printing!

OM FÖRETAGET:

På Wematter tror vi på att vår 3D-skrivare är första steget till den nya industrin där lokal produktion är vägen till en hållbar framtid. Det gör att vi bygger en 3D-skrivare för människor i framtidens industri, som är moln-, laser- och fiberarmerad för att bygga produkter med hög hållfasthet och unika egenskaper. Det viktigaste för oss är att bygga ett hållbart företag som kommer minska resursåtgången på planeten och göra det med respekt för individen, samtidigt som vi möjliggör att kunna tillverka vad som helst framför dina ögon!

På Wematter är kulturen viktig och därför behöver du känna igen dig i det vi står för. Vi är pionjärer som bryter ny mark, både för individen och kunden, och vi som jobbar på Wematter är alla individuellt viktiga banbrytare.

Hållbarhet är en kärnfråga för både ett långsiktigt företag och medarbetare, och det visar vi genom respekt; för naturen, för individen och för varandra.

Våra arbetstider är flexibla och fria, eftersom vi vill ha harmoni och balans mellan arbete och fritid, och det innebär att alla har stort eget ansvar för sitt arbete. När du jobbar på Wematter är det viktigt att du kan leva utanför jobbet men att du också kan och vill ha kul med oss.

Hos oss kan du känna dig trygg med dig själv genom att vi visar varandra respekt och det visar vi även mot kunder, leverantörer och medmänniskor.

Skicka in din ansökan redan idag!

Har du några frågor om tjänsten? Maila till career@wematter.se

 

 • Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.