Tidsberäkning för dina 3D-utskrifter i realtid

David BoströmMjukvaraLeave a Comment

Har du någon gång stått i en kö utan att veta hur lång tid det tar innan det blir din tur? Vi vet alla hur frustrerande denna ovisshet kan vara, särskilt när du har en tid att passa. Med en ny uppdateringen för Wematters mjukvara Deep Space blir denna ovisshet ett minne blott tack vare funktionen tidsberäkning!

I vår senaste mjukvaruuppdateringen tillkommer en funktion som beräknar hur lång tid en utskrift kommer ta. Detta sker redan när modellerna laddas upp i programmet och vid varje ändring som görs. Mjukvaran gör detta baserat på aktuell byggvolym och laserstrålens hastighet i 3D-skrivaren och avrundar till närmsta antal timmar.

För att lättare kunna se hur stor den aktuella byggvolymen är har en höjdmätare lagts till i anslutning till byggscenen. En linje på denna skala anger aktuell höjd på volymen och intill denna linje visas tidsberäkning för utskriftsjobbet.

I mjukvaran Deep Space visas en höjdindikator som tidsberäkning baseras på

I höjdled indikerar Deep Space hur stor den aktuella byggvolymen är.

Varnar för hög packningsdensitet

Skulle du placera ut för många modeller i förhållande till den aktuella byggvolymen kommer nu även en varning uppmärksamma detta. Denna varning visas i form av en triangelsymbol intill texten för jobbets tidsberäkning när packningsdensiteten överstiger en viss procent av aktuell byggvolym.

Detta är alltså ett stöd för att användaren ska bli medveten om hur modellernas placering kan påverka deras egenskaper sinsemellan. När två eller flera objekt placeras för nära intill varandra kommer termiska effekter att påverka både deras mekaniska samt geometriska egenskaper.

En varningssymbol visas när packningsdensiteten överstiger en viss procent av aktuell byggvolym.

Se en demo av de nya funktionerna i videon nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.