Optiskt Identifikationssystem för säkrare materialhantering

Victoria Malmgren3D-skrivartjänst, Nyheter, Säkerhet, UtbildningLeave a Comment

Optical Identification System

Vi på Wematter arbetar ständigt med utveckling av våra produkter. Våra främsta fokusområden ligger alltid inom användarvänlighet och säkerhet. Det ska vara enkelt och säkert att använda SLS 3D-skrivaren Gravitys ekosystem. Med detta i åtanke samt för att ytterligare stödja en decentraliserad arbetsmetodik, lanserar vi nu optiskt identifikationssystem som säkerställer att användaren fyller 3D-skrivaren med rätt pulvermaterial.

Inbyggd läsare som skannar och ger besked

Vår nya funktion med optiskt identifikationssystem läser av vilken typ av material användaren vill fylla skrivaren med. Tack vare en inbyggd läsare kan SLS 3D-skrivaren Gravity snabbt skanna av om användarens val av pulverförpackning stämmer överens med maskinens förinställda pulvermaterial. Stämmer dessa två överens ges grönt ljus att fortsätta påfyllningen. Systemet för säker pulverpåfyllning är både öppet och krypterat, vilket innebär att den öppna delen är den som ger grönt eller rött ljus. Den krypterade delen sitter inne i Gravity och känner av så det inte är något fel med förpackningen. Till exempel så det är våra originalförpackningar och vårt Aurora-material som användaren fyller maskinen med. 

Det här medför att våra pulverförpackning med Aurora-material kommer förses med en QR-kod som är unik för varje material.

“Lanseringen av optiskt identifikationssystem är ett steg i vår vision om att decentralisera additiv tillverkning. Att ett utvecklingskontor eller en industri kan ha flera Gravity med olika material samt viktig för vår internationella resa. Med denna lansering gör vi våra användare mer trygga vid hanteringen av, i synnerhet materialet, men också hela Gravitys ekosystem. Användarvänligheten och säkerheten är två prioriterade områden för Wematter och jag är stolt över att vi lanserar denna lösning nu”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Refilling powder

Tack vare en inbyggd skanner läser SLS 3D-skrivaren Gravity 2022 snabbt av respektive förpackning för att säkerställa att den stämmer överens med förinställt pulvermaterial

Påfyllningen av maskinen, efter ovan kontroll, sker på samma sätt som innan. Genom ett patenterat system där användaren monterar pulverförpackningen i laddningsluckan och vrider 180 grader. Därefter sköter Gravity påfyllningen automatiskt utan att användaren kommer i kontakt med pulvret.

Vill du veta mer om detta eller vill veta mer om SLS 3D-skrivaren Gravity och ekosystemet, tveka inte att kontakta oss redan idag!

Om Wematter AB

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning, med både hård- och mjukvara. Det gör att kunder kan producera exempelvis motorsågar, benproteser och robotarmar direkt där behovet finns. Genom fokus på användarvänlighet sparar man arbetstid och investeringsbarriärer. 3D-skrivarlösningen sänker trösklarna för användandet på plats i kundens kontors-, tillverknings-, och utvecklingsmiljöer och skapar därmed nya kommersiella möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.