Wematter deltar i Born Global

RobertNyheter

Wematter har blivit antagna till ett acceleratorprogram för start ups att bli globala. Det är ett program som drivs av Chalmers och avdelningen för Teknikens ekonomi och organisation i Göteborg.

Tillsammans med nio andra bolag kommer Wematter att utveckla sina strategier och utveckla företaget mot en globalisering.

Wematter kommer att få träffa noga utvalda serieentreprenörer, riskkapitalister och investment managers med särskild kännedom om svenska unga tillväxtföretag

Wematter kommer även att undersöka möjligheterna i Palo Alto i Californien och bland annat besöka Tesla Motors för att se hur deras produktion och supply-chain fungerar.

Born Global beskrivs så här:

För ett ungt snabbväxande företag kan det vara direkt avgörande hur snabbt man lyckas etablera sig på en internationell marknad genom att utveckla och verifiera en skalbar affärsmodell. Men vägen dit kan vara både svår och tuff. Programmet Born Global syfte är att hjälpa de unga företagen att lyckas med denna utmaning. Nu får de chansen att direkt på plats i Silicon Valley både presentera sitt företags produkt och en chans att bygga upp ett starkt kontaktnät inför en kommande internationell marknadsintroduktion. Spotify och Skype är några svenska exempel på företag med internationella framgångar som agerade på en global marknad från start. De startade också en gång som små högteknologiska snabbväxande företag.

Vill du läsa mer om Born Global gå då in på:
http://bornglobal.se/the-born-global-program/