Wematter gör det enklare att använda SLS 3D skrivare med lanseringen av Wematter BlasThing rengöringsstation byggt med Wematters DNA för nästa generation 3D-skrivaranvändare.

RobertNyheter

Wematter utökar sitt erbjudande med en ny hårdvaruprodukt för rengöring av SLS (selektiv lasersintring) 3D-utskrifter utan behovet av att investera i dyr infrastruktur.

Linköping, Sverige, december 2019 – Wematter, utvecklaren och tillverkaren av ett kraftfullt och tillgängligt SLS 3D-skrivarsystem, har idag tillkännaget en ny avancerad rengöringslösning för SLS utskrifter och efterbehandling: BlasThing rengöringsstation.

Leder vägen till det pulverfria SLS-systemet

Ett av de största problemen med 3D-skrivare av pulverbäddsteknologi, vilket SLS är en del av, är att hantera pulvret på ett säkert och användarvänligt sätt. Ett annat problem är att bli av med överskottspulver på ett effektivt sätt. Det konventionella sättet att ta bort löst och delvis löst pulver har varit med tryckluft och dammsugning vilket tar tid och leder tillslut till att pulver finns överallt.

Wematter har arbetat hårt för att skapa en lösning på det problemet genom att introducera BlasThing rengöringsstation. Genom att använda ett slutet system med återcirkulerande vatten och ett unikt filtreringssystem kan Wematter tillhandahålla en helt säker, lättanvänd och pulverfri metod för rengöring av SLS 3D-utskrifter på ett mycket snabbt sätt. Genom att använda tryckvatten upp till 100 bar tar extraktion och rengöring av de 3D-utskrivna komponenterna sekunder, och vattnet binder pulvret och förhindrar att pulvret sprids. Vattnet passerar genom ett antal filter där huvudfiltret finns lättillgängligt genom en lucka framtill.

Högtrycket används för att rengöra delarna snabbt och effektivt men också för att komma in i håligheterna och även för att extrahera pulver från smala passager.

”De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver och att hitta en effektiv lösning för att ta bort pulver från håligheter och kaviteter.” – Robert Kniola, grundare och VD

Ingen dyr infrastruktur

BlasThing rengörinsstation fylls upp med kranvatten och eftersom vattnet återcirkuleras finns det inget behov av avlopps eller vattenanslutning. Det enda behovet är ett normalt 230v-uttag för den interna pumpen, elektroniken och ljus.

”Huvudmålet är att sänka trösklarna för avancerad 3D-skrivarteknik som SLS är, det ger ingenjörer och designers möjlighet att accelerera och innovera direkt på deras kontor, verkstad eller labb.” – Robert Kniola

De viktigaste fördelarna

  • En användarvänlig lösning för att ta bort pulver från SLS 3D-utskrivna komponenter
  • Snabb installation med endast en kabel som anslutning
  • Lättillgängligt pulverfilter
  • Inget behov av vatten eller avloppssystem
  • Stort fönster, rymligt arbetsområde och starkt arbetsljus
  • Rostfritt galler som förhindrar att små 3D-utskrivna delar spolas bort

Om Wematter

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag som vill påskynda deras produktutveckling och additiva tillverkning. Wematter utvecklar också sin egen svit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara som gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda vilket gör att Wematter lockar toppkunder som Siemens, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker. För mer information om Wematter besök www.wematter.se eller följ på oss på YouTube.

Kontakt

press@wematter.se

Ladda ner mediakit