Ortopeditillverkaren Footlabs väljer Wematters SLS 3D-skrivarsystem

Victoria Malmgren3D-printing, 3D-skrivartjänst, Kund, Nyheter, VideoLeave a Comment

Wematter and Footlabs

Föreställ dig att en ortoped scannar den kroppsdel som behöver stödjas, och därefter skriver ut ortosen i form av en 3D-utskrift som passar perfekt. Och detta görs direkt på Ortopedkliniken, i kontorsmiljön. Det är på väg att bli verklighet hos brittiska Footlabs

Om din verksamhet handlar om att erbjuda era kunder ortoser, så är dina Ortopedtekniker garanterat en trång sektor. På Footlabs kommer Ortopedteknikerna snart att kunna scanna den kroppsdel som behöver stödjas upp av ortosen, och därefter skriva ut den utan problem. Ungefär lika enkelt som att göra en kopp kaffe i kontorets kaffemaskin. 

Ortos” är ett samlingsnamn för hjälpmedel som används som ett yttre stöd på en kroppsdel. Ofta för att motverka felställningar eller kompensera för muskelsvaghet. En del ortoser används för att hålla en kroppsdel stilla så att en fraktur kan läka. Den här filmen visar hur en ortos kan användas: 

Förbättrad livkvalité genom 3D-utskrifter

Högkapacitets SLS 3D-skrivaren från Wematter heter Gravity och är ungefär lika stor som en kaffemaskin som ofta förekommer i kontorsmiljö. Gravity är dessutom enklare att installera. Den är godkänd för installation i vanliga kontorslokaler. Den kräver ingen extra ventilation eller 3-fas strömuttag. Mjukvaran är molnbaserad. Och vem som helst på kontoret kan lära sig använda 3D-printern efter en 30-minuters introduktion. 

”Jag är glad över att Footlabs kommer att föra ut våra produkter till människor som verkligen kommer att ha nytta av dem. Att veta att människor kommer att få förbättrad livskvalitet av en 3D-utskriven ortos från Gravity gör mig riktigt stolt”, säger Robert Kniola, Wematters grundare och VD. 

Om Wematter AB

Wematters banbrytande helhetslösning breddar de kommersiella möjligheterna på en marknad som ska sjufaldigas på fyra år och i dag omsätter fem miljarder euro. Wematters lösning i miljonklassen gör det enklare och snabbare för utvecklare att ta fram nya produkter. Eller för verkstäder att tillverka hållbara och fullt funktionella reservdelar.

Om Footlabs Ltd

Footlabs avser att bli Storbritanniens ledande leverantör av receptbelagda ortoser. Företaget grundades för att säkerställa att varje kund får den uppmärksamhet som krävs för att skapa en ortoslösning som är rätt för just dem. Detta möjliggörs genom att kombinera lång erfarenhet och teknisk expertis med den senaste tekniken – så som digital skanning, datormodellering och innovativ mjukvara, ofta utvecklad internt. För mer information om Footlabs, besök www.footlabs.co.uk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.