Spännande tillskott till SLS 3D-skrivaren Gravity med Aurora ESD

David BoströmMaterialLeave a Comment

PCB cover printed with Aurora ESD

Vi är glada att presentera det senaste spännande tillskottet Aurora ESD till SLS 3D-skrivaren Gravity. Aurora ESD är ett biobaserat pulvermaterial som lämpar sig väl för applikationer inom elektronik.

Med Aurora ESD öppnas nu nya möjligheter upp och kraften i 3D-printing släpps loss för ännu en industri. Statisk elektricitet är ett mycket stort problem inom elektroniktillverkning som kan leda till att elektronikkomponenter skadas eller blir helt förstörda. Aurora ESD är framtagen för att skydda dessa känsliga komponenter så att inte elektrostatisk urladdning kan ske.

Wematters nya ESD-material bygger på det beprövade Aurora PA11 och är kolfiberförstärkt för att skapa de ledande egenskaperna samt göra materialet styvare. Med Aurora ESD kan elektroniktillverkare producera starka, exakta verktyg och fixturer redo för industrigolvet.

Styrenheter i fordon

Ett vanligt användningsområde för ESD-säkra 3D-utskrifter är kåpor som används för styrenheter till fordon. En styrenhet eller ECU (Electronic Control Unit) är ett inbyggt system med hård- och mjukvara som styr ett eller flera funktionsområden i ett fordon såsom infotainmentsystem eller klimatkontroll. I takt med att fordonets styrenheter görs mer autonoma bidrar additiv tillverkning av dessa komponenter till att påskynda processen att få fram de första testserierna i nya självkörande fordon.

Pneumatisk transport

En annan tillämpning för ESD-säkra komponenter finns i maskiner som använder sig av pneumatisk transport. Detta innebär att material förflyttas i ett slutet rörsystem med den kinetiska energin i en luftström. Ett exempel på sådana utskrifter är munstycken för dammsugare. I Wematters 3D-skrivare Gravity finns flera system av denna typ som förflyttar pulver från en Aurora-förpackning via ett patenterat gränssnitt vid påfyllning av nytt material, inför utskrift när pulver förs till kammaren samt vid tömning av pulver i en maskin.

Aurora ESD powder package with printed parts

Aurora ESD pulverförpackning och 3D-printade kretskortkåpor.

3D-skrivaren Gravity hanterar många olika material

Wematter SLS 3D skrivaren Gravity har i grunden en arkitektur som tillåter att olika material kan processas. Samtidigt arbetar Wematter kontinuerligt att ta fram flera nya anpassade material med egenskaper som tillgodoser olika målgruppers behov. Aurora ESD är det senaste tillskottet i materialportföljen.

Om Wematter AB

Genom det svenska 3D-skrivarföretaget Wematters banbrytande lösning får sjukhus, kontor och verkstäder tillgång till ett heltäckande system. För första gången kan anställda enkelt själva skriva ut komponenter med samma hållfasthet och kvalitet som traditionell teknik.

Wematter-teamet

Den egenutvecklade helhetslösningen gör att kunderna får snabbare produktutveckling och en egen serietillverkning. Samtidigt som systemet skapar förutsättningar för ökad flexibilitet, lägre risk och sänkta tillverknings- och utvecklingskostnader. 

Presskontakt

press@wematter.se

Download mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.