Aurora PA6 AM – hett material breddar Wematters utbud

David Boström3D-printing, MaterialLeave a Comment

PA6 is one of the most widely used technical plastics in the manufacturing industry

– Aurora PA6 AM är framtaget för att klara högre temperaturer

Svenska 3D skrivartillverkaren Wematter tillgängliggör avancerad industriell teknik i en användarvänlig helhetslösning. Bolaget presenterar nu Aurora PA6 AM, ett material som tål högre temperaturer utan att kompromissa på de goda mekaniska egenskaperna. Materialet är väl använt inom flyg- och fordonsindustrin. Aurora PA6 AM kommer bredda bolagets relevans på marknaden, både nationellt och internationellt. Nu går resan mot fler och nya material snabbt, bara under 2021 har Wematter lanserat två nya material, TPU och ESD, och nu är också Aurora PA6 AM på väg.

Aurora PA6 AM är ett material som tål att framställas i en högre temperatur än övriga befintliga material. Samtidigt som Aurora PA 6 AM har en ökat styvhet och mekanisk styrka. Grundmaterialet Polyamid 6 är eftertraktat inom flyg- och fordonsindustrin där komponenter som exempelvis kugghjul kan utsättas för hög belastning och har krav på att kunna hålla styrkan även i höga temperaturer. Aurora PA6 AM kommer finnas i Wematters grundutbud av material inom kort.

“Att utveckla nya material och på så sett kunna bredda användningsområdet av SLS 3D-skrivaren Gravity är otroligt viktigt och roligt för oss. Vi vill såklart att Gravity ska kunna arbeta för så många som möjligt och eftersom plast används i så många olika komponenter så måste vi ha material för olika användningsområden.”, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter.

Tekniska specifikationer för Aurora PA6 AM

Egenskap Värde Enhet
Smältpunkt 215 °C
Elasticitetsmodul 2 150 MPa
Sträckgräns 60 MPa
Brottöjning 15 %

Om Wematter AB (publ)

Genom det svenska 3D-skrivarföretaget Wematters banbrytande lösning får sjukhus, kontor och verkstäder tillgång till ett heltäckande system. För första gången kan anställda enkelt själva skriva ut komponenter med samma hållfasthet och kvalitet som traditionell teknik.

Wematter-teamet

Den egenutvecklade helhetslösningen gör att kunderna får snabbare produktutveckling och en egen serietillverkning. Samtidigt som systemet skapar förutsättningar för ökad flexibilitet, lägre risk och sänkta tillverknings- och utvecklingskostnader. 

Presskontakt

press@wematter.se

Download mediakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.