Wematter lanserar förbättrad rengöringsstation för 3D-utskrifter och effektivare pulverborttagning

David BoströmNyheter

Density 2021 erbjuder en rad förbättringar som gör efterbehandling av delar 3D-utskrivna med pulverbäddsteknik mer ergonomisk för användaren

Wematter lanserar Density 2021, en förbättrad modell av den framgångsrika rengöringsstationen för efterbehandling av SLS 3D-utskrifter. Tidigare har denna produkt gått under namnet BlasThing Cabinet. Rengöringskammaren har nu en vit inredning och fler ljuskällor som tillsammans skapar en ljusare och tydligare arbetsmiljö. Utöver detta är mekaniken som rengör fönsterglaset nu inkapslad. Detta gör maskinen betydligt tystare och mer robust under drift.

För att sänka luftfuktigheten i kammaren, skapa ett hälsosammare klimat och minska risken för bakteriebildning har ett specialanpassat ventilationssystem installerats. Vid tillfällen då en utskrift rengjorts med vatten och snabbt behöver testas finns nu även möjlighet att blåsa av utskriften med tryckluft vilket påskyndar torkprocessen. Denna metod kan också användas för att kontrollera om pulver återstår efter rengöring eller blåsa rent hålrum i en säker miljö.

“Den nya Density ger användare bättre ergonomi och en förbättrad arbetsmiljö. Användarenkommer kunna rengöra delarna snabbare och göra sina utskrifter redo att användas direkt. Förbättringarna tar Density till en helt ny nivå”, säger grundare och vd Robert Kniola.

Ett urval av nyheterna med Density 2021

  • Tre gånger fler ljuskällor med ett mer naturligt ljusflöde för en jämnare belysning och tydligare miljö
  • Vita väggar som gör insidan av kammaren ljusare
  • Ny mekanik för rengöring av fönstret som ger lägre ljudnivå
  • Nytt ventilationssystem som sänker luftfuktigheten i kammaren
  • Kompaktare design som gör att höjden minskat med 12 cm
  • Droppstopp som samlar upp vatten under grovfiltret vid filterbyten
  • Möjlighet att använda tryckluft för att snabbare torka utskrifter
  • Förbättrat vattencirkulationssystem vilket ger bättre vattenflöde vid drift

 

Nytt pulveråtervinningssystem med Inertia introduceras för Wematters maskinflotta

I samband med de nya 2021-årsmodellerna av Gravity och Density lanseras en pulveruppsamlare med namnet Inertia. Pulveruppsamlaren används för återvinning av använt pulver samt rengöring av Gravitys insida. Pulvret förvaras i förslutna påsar som sedan skickas till Wematters kontor för bearbetning och sedan återanvänds.

Om Wematter AB

Wematter är en svensk tillverkare som gör avancerad SLS 3D-utskriftsteknik tillgänglig för företag för att producera på ett smartare sätt enligt visionen “We make things smarter globally”. Wematter utvecklar också sin egen mjukvarusvit med banbrytande 3D-utskriftsprogramvara som gör det lättare för designers, ingenjörer och tillverkare att använda SLS 3D-utskrifter för nästa generation av produkter.

Med Wematters DNA läggs fokus på användarupplevelse, enkelhet, hållbarhet och prestanda vilket gör att Wematter lockar toppkunder som SAAB, Volvo och Husqvarna. Företaget grundades av mekanikkonstruktörer som arbetat med SLS, SLA, FDM 3D-skrivare och även formsprutning och CNC-fräsning. Från grundandet 2014 har Wematter levererat 3D-skrivare och 3D-utskrifter till biltillverkare, sjukhus och flygfabriker.

Kontakt

press@wematter.se

Ladda ned mediakit