Wematter satsar på AM (Additive Manufacturing) Processen

Robert3D-printing, Nyheter

Wematter satsar på AM (Additive Manufacturing) Processen

Wematter bygger 3D-skrivare och huvuduppgiften för en 3D-skrivare är att skriva ut bra komponenter. Komponentens materialegenskaper är en av de mest avgörande faktorerna för att välja 3D-skrivare.

Med den saken i bakhuvudet har expanderat sitt team och skapat en processgrupp vars uppgift är att forska fram nya material, utvärdera maskindesign samt material och sedan skapa en process för de bästa materialegenskaperna.
Det här är helt avgörande för att Wematter ska fortsatt expandera inom AM (Additive Manufacturing) och 3D-printing.

Det är ett strategiskt viktigt område där Wematter gått från en anställd till snart fyra heltidsanställda med fullt fokus på process och materialutveckling.

Det är kombinationen av Maskindesign, process och material som skapar komponentens egenskaper.

”Det här är ett jättespännande område och det känns verkligen kul att vi rekryterat in så kompetenta medarbetare, Wematter är en attraktiv arbetsgivare för materialfysiker.” – Processansvarig och Grundare, Henrik Lundgren.

I teamet finns det både testingenjörer, materialfysiker och mekanikkonstruktörer för att samverka och tvärfunktionellt lösa problem. Det är flera olika teknikområden som man behöver ha koll på för att veta vilka parametrar som ska finnas och vilka som påverkar materialegenskaperna.
Just nu ligger stort fokus på repeterbarhet, materialguider och att forska fram framtidens material för Additiv Tillverkning.

Tomas, nyanställd materialfysiker, visar Henrik hur senaste 3D-utskriften blev.

Avancerade algoritmer i Deep Space för bättre 3D-utskrifter

En scen förberedd för utskrift via Wematter Deep Space, en programsvit för Wematters 3D-skrivare Gravity.

3D-utskriven komponent från Wematters 3D-skrivare Gravity.

”Många 3D-skrivartillverkare låter slutkunden ägna tid åt att trimma in hundratals parametrar för att få en bra utskrift, vår filosofi är att kunden koncentrera sig på komponentens kvalité och vi står för resten.”- Robert Kniola

Resultatet från processavdelningens arbete hamnar i Wematters molntjänst Deep Space som skapar den maskinkod som sedan 3D-skrivarna läser av. Varje maskinkonfiguration har sina egna parametrar, varje material och slutligen även materialen samtliga av dessa parametrar ägnar Wematter tid till att trimma in och ställa in för att kunden ska kunna luta sig tillbaka och trycka ”print”.