Wematter tar in 40 miljoner och utmanar industrin!

Robert3D-printing, Nyheter

Wematter tar in 40 miljoner och utmanar industrin!

Wematter, vars affärsidé är att tillhandahålla ett egenutvecklat system för Additiv tillverkning, kallat Gravity, till Sveriges ledande industriföretag, tar in totalt 40 miljoner under 2018 för fortsatt tillväxt och produktionsökning.

Målsättningen för Wematter är att bygga upp en produktionsförmåga för framtidens Gravitymaskiner för att öka utbudet för den enorma efterfrågan som bolaget möter. Dessutom väntar lanseringen av Wematters nya årsmodell med förbättrad prestanda, användarvänlighet och stabilitet.

”Att bygga en komplett lösning för pulverbädds-3D-skrivare är och har varit en enorm utmaning, därför är det extra kul att så många tror på oss som bolag och grundare.” – VD och Grundare, Robert Kniola.

Unikt pulversystem ger nya affärsområden

Vi ser ett växande behov av ett enklare system än dagen SLS-3D-skrivare som länge dominerat marknaden för puvlerbädds 3D-skrivare. Genom att fokusera på användaren har Wematter utvecklat ett unikt pulverhanteringssystem och molntjänst som gör att fler kundgrupper kan använda additiv tillverkning inom nya områden. Ett exempel på affärsområde som Wematter ser stor potential i är ortopedtekniska hjälpmedel för att öka precisionen i högvolymsortopedi.

ROB_0408

”Vi har en lösning som är mycket konkurrenskraftig där vi skriver ut frakturer som används för att förplanera komplexa operationer. Det kan vara knä- eller ryggfrakturer som är oerhört komplexa att operera.”- Robert Kniola

Med det nya kapitalet väntar en lansering av Gravity 2019 och en produktionsinvestering som möjliggör fler maskiner på marknaden. Det kommer behövas både fler händer och fler fötter för att bygga de här komplexa maskinerna. Vi kommer att komma ut med fler nyheter under året.

Stark ägarkrets med industriella kopplingar.

Sedan starten av Wematter har grundarna, som tidigare jobbar inom maskinbyggande svensk industri, lockat till sig affärsänglar med tydligt industriellt fokus. Målsättningen har alltid varit att utmana dagens tillverkningsindustri och möjliggöra additiv tillverkning till fler företag. Bland de tidiga investerarna finns ALMI invest och änglar som byggt upp IT- och hårdvarubolag framgångsrikt och har under hela Wematters resa fyllt på kassan och växlat upp bolaget. Vid tidigare riktade emissioner har investerare med kopplingar till bolag som Toyota och Siemens bjudits in.

I början av året anslöt även Syntrans som tidigare investerat i industrinära hårdvarustartups där en gemensam nämnare är avancerade lasersystem och kraftfull hårdvara.
I slutet av 2018 stängde Wematter en emissionsrunda på 30 miljoner där både befintliga ägare deltog men också LMK Forward bjöds in och deltog.

”Nu har vi en riktig stark ägarkrets med stort industriellt fokus som möjliggör en fortsatt stark expansion för Wematter.” – VD och Grundare, Robert Kniola.

Läs mer om Wematters resa under Press eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.